Arvot, Ei luokiteltu, Ihmisyys, Minä, Tunteet, Vapaus

MINKÄ MINÄ TÄLLE MUKA MAHDAN?

Jos epätoivoista yritystäni herättää ajatuksia ja keskustelua ei lasketa, niin mitä voin itse sanoa tekeväni tämän kansakunnan eteen?

Olen kirjoittanut kansanedustajille, käynyt mielenilmauksissa, puhunut häpeilemättä omia näkemyksiäni ja pyrkinyt jatkuvasti sivistämään itseäni sekä menneiden että ajankohtaisten asioiden tiimoilta. Silti en ole kokenut tekeväni tarpeeksi tai ainakaan huomannut saavani mitään näkyvää aikaiseksi. Uskon tunteen olevan hyvin samaistuttava monelle kaltaiselleni. 

Minä mahdan kuitenkin sen, etten lannistu tai lakkaa yrittämästä. En myöskään anna liikaa valtaa inhimillisille tunteille, joita puskee pintaan, kun huomaan: 

ystävien etääntyneen, 

aiemmin innolla kuunneltujen näkemysteni muuttuneen merkityksettömiksi, 

läheisteni häpeävän takiani tai loukkaantuvan teksteistäni, joita en ole henkilökohtaisiksi tarkoittanut, 

lapsesta asti tuntemieni ihmisten poistaneen minut kavereistaan, jotta eivät vaan tulisi yhdistetyksi minuun

tai saan osakseni tyhmentämistä, vähättelyä ja alentamista. 

En anna valtaa edes vahingonilolle, voitonriemulle tai ylemmyydentunteelle. Selvisin koko yhteiskunnan vihollisen roolista selkä taipumatta, joten pystyn nielemään myös ylpeyteni. 

Minä mahdan sen, että suhtaudun ymmärtäväisesti toisten inhimillisiin pelkoihin, ahdistuksiin, triggeröitymisiin ja tunteenpurkauksiin. Aion odottaa kärsivällisesti sillan toisessa päässä valmiina toivottamaan tervetulleeksi, jos joku on valmis ne askeleet luokseni ottamaan. 

Minä en ole muuttunut – maailma on. Kunhan sen suostuu näkemään, teen kaikkeni osoittaakseni synkän muutoksen valoisat puolet. Autan alkuun jokaisen, joka tahtoo lakata luottamasta ulkopuoliseen pelastukseen ja on valmis tekemään oman osansa.

Minun osani on laittaa itseni alttiiksi julkiselle arvostelulle ja sille, että voin menettää kasvoni sekä joutua naurunalaiseksi. Se on minun velvollisuuteni, koska kestän sen. 

Pelkkä omista energioista huolehtiminen ja henkiseen kasvuun keskittyminen ei nyt riitä, sillä niitä muutoksia täytyy jonkun tehdä myös konkretian tasolla. Jokaisen foliohatuksi leimatun pitäisi taas herättää henkiin se kapinallinen, joka on ennenkin pakottanut heidät toimimaan yhteiskunnan hyväksi. 

Meidän on muodostettava todellinen oppositio ja varmistettava, että saamme omat edustajamme Arkadianmäelle. En ole masinoimassa vallankaappausta, mutta haluan tehdä parhaani varmistaakseni sen, että saamme eduskuntaan läpinäkyvyyttä, aitoa moniäänisyyttä ja kyseenalaistamista. Vaihtoehto valtapuolueille ei ole uhka vaan mahdollisuus – johon jokaisen meistä tulisi nyt tarttua. 

Vapun aikaan pohdiskelin TIPPALEIPÄÄ PELLEPUVUSSA – SANNIBERGELE.FI, jaksanko taistella tätä selkääntaputtelun ja lukittujen mielipiteiden kulttuuria vastaan. 

”Aloin kirjoittamaan toimiakseni siltana kahden maailman välillä, mutta en voi välttyä tunteelta, että toisella puolella ei ole ketään vastassa. Luulin itsestäni aivan liikoja. Jään miettimään, pukisinko suosiolla klovnin puvun vai kokeilenko vielä leikkiä supersankaria.”

Nyt viittani selkäpuolelle on kirjoitettu isolla VAPAUDEN LIITO. 

Koska myös Teräsmiehellä ja Ihmenaisella on inhimilliset puolensa, päätin minä kuolevainen olla välittämättä mokastani ja jättää kirjoitusvirheen enteilemään tulevaa. 

Toivon, että jokainen tekee oman osuutensa varmistaakseen suomalaisille vapauden olla, mennä, päättää ja yrittää. Näitä ja muitakin demokraattisen valtion tärkeimpiä arvoja edustaa Vapauden liitto. Jos tunnet tarvetta vaikuttaa Suomen kulkusuuntaan, nyt on korkea aika.

Tutustu Vapauden liiton toimintaan Vapauden liitto | Yhteistyötä suomalaisten vapauden puolesta ja liity mukaan muuttamaan poliittista kenttää sellaiseksi, jossa voisit nähdä itsesikin toimivan. 

Oma viittani ei välttämättä ota tuulta alleen siinä määrin, että liitäisin Arkadianmäelle asti, mutta uskon puolueen tekevän vielä sankarillisia tekoja ihan koko Suomea ajatellen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *