Havaintoja parisuhteesta, Minä

SE SYNTYI!

SE SYNTYI! 

Tasan yhdeksän kuukautta sitten vahva intuitio pani siemenen itämään. Silloin en tiennyt, mitä siitä kasvaisi tai näkisinkö edes koskaan valmista tuotosta. Täällä se nyt kuitenkin on – ei mikään kymmenen pisteen vastasyntynyt, mutta elossa.

Ette arvaakaan, kuinka moni läheinen tai tuttu on tämän vuoden aikana kehottanut minua aloittamaan blogin tai muuten kannustanut eteenpäin amatöörikirjoittajana. No, ei monikaan. Kaksi, ellen aivan väärin muista. Mutta ei se mitään, sillä jo yksi oikea ihminen – tässä tapauksessa Havaintoja parisuhteesta -Sami – sai minut uskomaan kykyihini ja tarttumaan tuumasta toimeen. Kiitos kipinän sytyttämisestä! 😉

Kaikki eivät luonnollisestikaan anna mitään arvoa ajatuksilleni, toiset pitävät niitä perustavanlaatuisesti vääränlaisina, mutta löytyypä läheltä onneksi pari sellaistakin, jotka luottavat arvostelukykyyni ja kuuntelevat näkemyksiäni mielellään ilman ennakkoasennetta. 

Loput elinpiirissäni sitten jakautuvat pitkälti heihin, jotka 

a) toivoisivat julkisten kannanottojeni loppuvan, jotta heille ei tulisi niin epämukava olo kirjoituksistani tai paineita lukemisesta – saati ymmärtämisestä

b) selaavat mielenkiinnolla juttujani, mutta eivät aivan tiedä mitä niistä – tai minusta – tulisi ajatella

c) vieläkin leikkivät, etteivät ole huomanneetkaan uutta harrastustani, jotta asiaa ei tarvitse nostaa kiusalliseksi puheenaiheeksi

d) ihailevat rohkeuttani, mutta varovat ilmaisemasta tukeaan julkisesti leimautumisen pelossa. 

Lähes jokainen, joka on uskaltanut ottaa tekstini puheeksi kanssani, on muistanut aina korostaa yhtä asiaa: ”vaikka en samaa mieltä olekaan”. Kukaan ei ole kuitenkaan koskaan kertonut, mitä kirjoittamaani tarkalleen ottaen hän ei pysty allekirjoittamaan ja miksi. 

Nyt olisi mahdollista matalalla kynnyksellä nimimerkin takaa saattaa tietooni, minkä takia näkemyksiini on vaikea yhtyä. Jos jokin tekstini on mennyt ihon alle tai on jäänyt epävarmuutta siitä, mitä haluan jollain kirjoituksellani sanoa, niin vihdoin on väylä auki rehelliseen palautteeseen ilman pelkoa paljastumisesta. 

Saanen siis esitellä nimikkosivustoni:

SANNI BERG – Ehkä Liian Epäkorrekti? 

Tuttavallisemmin SANNIBERGELE 🤐

Tästä saattaa tulla kaikkien blogien lippulaiva. Mitäpä muutakaan voisi odottaa, kun on:

– ylläpitäjä, joka ei osannut vuosi sitten tehdä edes insta-stooria

– vakiolukijat laskettavissa yhden käden sormilla 

– surkealaatuisia kuvia ja niitäkin aivan liian harvakseltaan 

– nykyihmiselle mahdottoman pitkiä tekstejä, vieläpä konsensusta haastavasta näkökulmasta

– loputtomasti kiellettyjä sanoja (odotettavissa paljon error-koodeja päätellen blogin muokkaamisen vaikeudesta – kirjoitusvirheitä on siis myös luvassa) 

– toisinaan syvimpään ytimeen osuvia ja siksi niiiin ärsyttäviä havaintoja yhteiskunnasta sekä ihmisyydestä. 

Tähän asti minua seuranneet ovat jo huomanneet, että toivoisin kovasti saavani aikaiseksi aikuismaista ja rakentavaa dialogia, mutta en pahastu nokkelasta vittuilustakaan. Olipa tulokulmasi kuinka kaukana tahansa omastani, minun sivuillani sana on vapaa kaikille. 

Mahdollinen sivuutetuksi tai sensuroiduksi tuleminen ei siis ole tarkoituksellista, vaan seurausta onnettomista atk-taidoistani, jotka toivottavasti kehittyvät yhtä hurjaa vauhtia kuin lukijakuntani. 

Kysy, haasta, kehu tai perustele logiikkani kestämättömäksi. Muista kuitenkin, että kaikki kirjoitukseni ovat näkökulmia – eivät kiveen kaiverrettuja mielipiteitäni. 

Tämä on epätoivoinen yritykseni kutsua ihmisiä mieltä avartavaan keskusteluun silläkin uhalla, että seurauksena on säröjä itse kunkin maailmankuvaan. 

Olen valmis – oletko sinä? 

Ps. Sivustani ei voi sanoa samaa, mutta se saa nyt kelvata – toistaiseksi. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

 2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

 3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

2 kommentti

 1. Olen salaseurannut sinua jo Facessa. Salaseurannut sen takia, ettei sinulla ole ”seuraa”-nappula valikossa, että voisi ihan oikeasti seurata. Tämä olisi varmasti hyvä lisä sinnekin, ja jos linkkaat blogitekstit Facen puolelle.

  Vinkkejä vielä tänne blogin puolelle, jotka lisäisivät lukuystävällisyyttä:
  – mahdollisuus selailla tekstejä ylävalikosta
  – tunnisteet ei olisi pitkänä rimpsuna tekstien jälkeen, koska ehtii jo kyllästyä, kun joutuu paljon rullaamaan, että seuraava teksti näkyy
  – joku määrä teksteistä olisi etusivulla valittavissa niin, että näkyy otsikko ja osa tekstistä eikä koko teksti -> helpompi ottaa sivu haltuun, kun sitä saa silmäillä kokonaisuutena.

  Mutta lopuksi: kirjoitat hienosti ja älykkäästi, jatka ehdottomasti. Onnea blogille!

  1. Kiitos paljon! Ihanaa, kun oot seuraillut <3 Hyviä vinkkejä! Pyrinkin ottamaan haltuun tätä sivua mahdollisimman pian, et olis helpommin luettavissa. Oon vaan niin onneton tumpelo kaiken tietotekniikan kans, joten se ei käy ihan sormia napsauttamalla. Elättelen vielä toiveita, että joku näistä hommista ymmärtävä seuraaja löytyisi, joka vinkkaisi vähän neuvoja 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *