Ei luokiteltu, Mielipiteet, Minä

TIPPALEIPÄÄ PELLEPUVUSSA

TIPPALEIPÄÄ PELLEPUVUSSA

Lähes jokaisen tekstini kohdalla olen ajatellut sen olevan viimeinen. Taas kuvittelen, että nyt tämä oli tässä: kaikki oleellinen on jo sanottu. Ylioptimistinen pyrkimykseni lisätä ymmärrystä toisinajattelijoita kohtaan ei ole tuottanut ainakaan näkyvää tulosta.

Mietin, kuinka moni kavereistani ylipäänsä kirjoitukseni näkee, puhumattakaan että jaksaisi lukea. Kuulemma ne ovat aivan liian pitkiä eikä niistä yleensä löydy riittävän selvää – tai tarpeeksi neutraalia – statementiä, josta voisi tykätä.

Mutta minäpä en olekaan markkinoimassa tiettyä agendaa tai ajatusmaailmaa, vaan pyrkimykseni on ollut tuoda sellaisia oivalluksia ja näkökulmia kahvipöytään, joita useimpien elinpiiri ei tarjoa. Tässä ajassa on kuitenkin käynyt selväksi, että tippaleivälle ei riitä kysyntää silloin, kun tarjolla on reikämunkkeja.

Ihmiset tuntuvat olevan innokkaita tekemään omia tulkintojaan siitä, miksi foliohattujen puheenaiheet hiipuvat ja muuttuvat ajan saatossa. Kyse ei ole siitä, että monetkaan väitteet olisivat vanhenneet nolosti tai ne eivät ole enää ajankohtaisia.

Itse vakaasti uskon monien kriitikoiden tapaan kokonaiskuvassa maskien ja rajoitusten aiheuttaneen enemmän haittaa kuin hyötyä sekä taudin tappavuuden olleen liioiteltu – puhumattakaan rokotteen hyödyistä.

Alkuvuoden ennätyksellinen ylikuolleisuus ja monien rokotettujen sairastelukierteet jättävät myös aiheellisen epäilyksen laajakirjoisen immuniteetin heikentymisestä sekä ADE-reaktion toteutumisesta, jossa rokotettu saa taudinkuvan alkuperäistä vaarallisempana.

Syiden etsiminen näille ilmiöille ei kuitenkaan tunnu kiinnostavan suurta yleisöä, joten on luonnollista, ettei kukaan loputtomiin jaksa huutaa kuuroille korville.

Joillakin tuntuu kuitenkin olevan moraalinen tarve varoittaa muita, jos tunnistavat petoksen kaavan ja pelkäävät uuden vaaran uhkaavan.

Nato-asiassa kansaa viedään kuin sitä kuuluisaa pässiä narussa yksisuuntaiselle tielle. Suunta SAATTAA OLLA MYÖS OIKEA, mutta tarjolla pitäisi olla myös risteyskohtia sekä mahdollisuus jopa U-käännökseen. On täysin rationaalinen pelko, että parhaillaan kotimaista laatukarjaa ajetaan suoraan umpikujaan, josta ei ole poistumistietä. Perillä sitten kollektiivisesti nyökkäillään, miten huonosti olisi käynyt vapaassa maailmassa täynnä petoeläimiä.

Minä aion kyllä jatkossakin seurata maailman tilanteen etenemistä ja toivoa parasta. Jotta kukaan ei kuitenkaan tee vääriä tulkintoja _mahdollisesta_ hiljaiselostani, niin alleviivaan tärkeän asian: en ole tullut ”järkiini” enkä ole maitojunassa matkalla kotiin.

Aloin kirjoittamaan toimiakseni siltana kahden maailman välillä, mutta en voi välttyä tunteelta, että toisella puolella ei ole ketään vastassa. Kohtelias moniääninen keskustelu vaikuttaa kuolleen.

Itse opin parhaiten kyseenalaistamisen kautta sekä muiden perusteltuja argumentointeja seuraamalla, mutta viimeisimmästä ”löydöstä” alkaa olla jo hävyttömän paljon aikaa.

Jos minusta ei enää kuulu, se johtuu selkääntaputtelun kulttuurista, lukituista mielipiteistä ja vastavuoroisuuden puutteesta. Tämä ei selvästikään ole oikea paikka sellaiselle vuorovaikutukselle, millaista toivoin osaltani pystyväni tarjoamaan.

Myönnettäköön, että luulin itsestäni aivan liikoja. Olen kuitenkin havainnut jo turhan kauan katselleeni myös kanssaihmisiä vaaleanpunaisten vappulasien läpi. Nyt jään miettimään, pukisinko suosiolla klovnin puvun vai kokeilenko vielä leikkiä supersankaria.

Ps. Olen todella iloinen kaikista, jaoista, reaktioista ja kommenteista. Kiitos.

Muistetaanhan olla kunnioittavia jokaista kohtaan, joka julkisesti uskaltautuu ajatuksiamme haastamaan. ”Tykkää”-nappikaan ei kulu, vaikka sitä painaisi joskus myös heille, jotka asiallisesti argumentoivat vastapuolella.

(julkaistu Facebookissa 18.4.2022)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *