Arvot, Ei luokiteltu, Mielipiteet, Minä

PELKKÄ POPULISTI

Minä edustan kansaa, populusta, sen vähemmän arvostetussa muodossa. Olen ainakin _Marin-mittarilla_ nuori nainen, jolla on taskussaan ainoastaan ammattikoulututkinto. Sen lisäksi olen tyhmä, nolo ja vainoharhainen blondi (TYHMÄ, NOLO JA VAINOHARHAINEN BLONDI TÄSSÄ TERVE! – SANNIBERGELE.FI) enkä muuta ole pyrkinyt esittämäänkään. 

En siis ole poliitikko, journalisti, yhteiskuntatieteiden maisteri, suomen kielen asiantuntija tai muutenkaan järin _sofistikoitunut_. 

Voisin näillä meriiteillä suosiolla jättää ajatukseni takaraivoon ja antaa viisaampien valistaa ilman ainuttakaan tieteellisesti epäpätevää argumentaatiovirhettä. 

Mielestäni kuitenkin keskustelu ja sananvapaus kuuluvat kaikille, joten pyrin näyttämään toiminnallani esimerkkiä ja osoittamaan, että näkemyksiään voi ilmaista myös ilman tieteellistä viitekehystä. 

Se, jos minunlaiseltani edellytetään ensin yliopistotason kriteerien täyttämistä ollakseni vakavasti otettava kumppani dialogiin, puhuu karua kieltä nykymaailman tilasta. 

Olen parturi-kampaaja, for god’s sake – cut me some slack! 😂

Jos pyrkisin käyttämään tiedettä argumenttieni tukena, minun katsottaisiin olevan epäpätevä tekemään niin, mutta kun perustelen kaikkien havaittavissa olevilla esimerkeillä, olen pelkkä populisti. 

Joku pitää kirjoitustyyliäni aivan liian vaikeaselkoisena ja monimutkaisena, kun taas toinen näkee minut yksinkertaisena.

Joidenkin makuun pohdintani ovat ’all over the place’, mutta toisille omintakeisuuteni on ainoa syy edes yrittää lukea tekstejäni.

Jos kysyy salaliittomaailman syvästä päästä, olen näkemyksissäni turhan mainstream, mutta tiedeuskovaiselle monet ajatuksistani voivat tuntua suorastaan radikaaleilta.

Osan mielestä en ole mielipiteissäni riittävän mustavalkoinen allekirjoitettavaksi, kun toinen kokee saman pohdiskeluni kiveen hakatuksi totuudekseni. 

Yksi pitää oivallustani nokkelana tai analyysiäni osuvana, mutta jonkun silmiin näytän osoittavan viestini juuri hänelle henkilökohtaiseksi loukkaukseksi. 

Koskaan en voi tekemisilläni miellyttää kaikkia, joten päätin heti alussa olla edes yrittämättä ja pysyä itselleni uskollisena. Minä annan sen tulla ulos, mikä pyrkii sydämestä ja alitajunnasta nousemaan. Tämä on minulle oikea tapa, vaikka helpommallakin voisi päästä – niin minä kuin lukijakin. 

Jos et tykkää siitä, mitä tai _miten_ kirjoitan, mutta silti valitset lukea pohdintojani, otan hatun pois päästäni ja kiitän sinnikkyydestä haastaa itseäsi. Se kertoo ainoastaan hyvää halustasi kehittyä. 

Itse rakastan haastetuksi tulemista, joten siksipä koenkin suorastaan kansalaisvelvollisuudeksi laittaa hyvää kiertoon. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *