Ei luokiteltu, Vaalit

USKOTKO?

Moni ei usko vaalivilppiin, koska eihän nyt rehellisessä Suomessa sellaista voisi tapahtua.

Minä uskon, että vaalien tuloksia on kyllä täysin mahdollista manipuloida, mutta en usko meidän ”tappiomme” olevan siitä kiinni.

Sen sijaan voin kertoa, minkälaista vaalivaikuttamista todellakin on osunut kohdalle. Jokainen voi sitten tahollaan miettiä, onko tällainen demokratiaa edistävää toimintaa.

Vapauden liittoon kohdistettiin alusta asti järjestelmällistä vaalihäirintää.

Itse päädyin jäseneksi siltä istumalta, kun meidän kokoontumisemme päätettiin kieltää Jyväskylän Mataran ja KYTin toimesta arvoristiriitoihin vedoten. Puolustimme oikeuksiamme ja saimme jatkaa varauksiamme. Kerran poliisipartion piti kuitenkin tulla turvaamaan kokous, sillä välillisiä uhkauksia oli esitetty vuokranantajalle.

Valitettavasti tämänkaltaista toimintaa kohtasimme eri puolella Suomea. Moinen vaalihäirintä ei kuitenkaan ylittänyt uutiskynnystä edes paikallismedioissa.

Vapauden liitosta on ylipäänsä valtamediassa vaiettu käytännössä kokonaan, ja ne harvat kerrat, kun joku on suvainnut mainita uudesta kansanliikkeestä, on artikkeli suurella todennäköisyydellä mustamaalannut äärioikeistoksi. Vaaliteltoilla kansa oli selvästi harmissaan, että kuulivat puolueestamme ensimmäisen kerran vasta pienpuoluetentin myötä.

Vaalien alla medioissa tietoisesti pyrittiin vaikuttamaan äänestyskäyttäytymiseen antamalla ymmärtää, ettei ”pien”puolueilla ole mahdollisuuksia pärjätä. Ylen puolueiden vaalikone-esittelyssä myös johdettiin tietoisesti harhaan eikä suostuttu oikaisemaan virheitä.

Itse olen puolen vuoden ajan lukuisia kertoja yrittänyt saada oikeuksia US:n avoimeen Puheenvuoro-blogiin, mutta vailla mitään perusteita olen ennakkosensuroitu. Enkä suinkaan ole ainoa puolueestani, jonka ei sallita julkaista kirjoituksiaan siellä.

On myös aika hankala tavoittaa somessa ihmisiä, kun Meta harrastaa jatkuvia kolmen päivän varjobanneja, jolloin näkyvyys tipahtaa noin neljännekseen normaalista. Syyksi riittää, että olen jakanut Vapauden liiton sivulta jotain tai ”väärä ihminen” puolueesta on laittanut jakoon minun kirjoitukseni.

En ole koskaan rikkonut minkään palvelun sääntöjä, jakanut disinformaatiota tai syyllistynyt vihapuheeseen edes etäisesti, ja silti olen ilmiselvässä seurannassa pelkän väärinajattelun vuoksi.

En siis voi sanoa yllättyneeni, että emme päässeet tuulettamaan tämän kisan päätteeksi, jossa amatöörit pistetään juoksemaan hiekoitettua esterataa ja ammattilaiset sileää, punaista mattoa pitkin. Niin epäreiluksi tämä on tehty heille, jotka pyrkivät muutokseen poliittisin keinoin. Mutta elämä on.

Usko tai älä, niin muutos on kuitenkin käynnistynyt jo kauan ennen vaaleja eikä se todellakaan ole pysähtymässä tähän. Jos Vapauden liiton jäsenhakemuksista mitään on pääteltävissä, niin uusia muutoksentekijöitä syntyy kuin sieniä sateella!

Ja siitähän tässä lopulta on kyse, että ihmiset osaavat suunnistaa saman katon alle viimeistään sitten, jos paskaa alkaa sataa taivaan täydeltä.

Ps. Kuvassa olevan teltan alla on vielä tilaa! Seura on mitä parhainta, joten voin lämpimästi suositella paikallistoimintaan osallistumista! 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *