Ei luokiteltu, EU, Länsimaat, Venäjä

TARROJA TARVITSEVILLE

TARROJA TARVITSEVILLE

Onkohan Suomi nyt varmasti ymmärtänyt, että tuolileikin idea on päästä itse istumaan?

Nyt näyttää siltä, että tässä pelissä Suomen prioriteetti on kohteliaasti varmistaa astumasta kenenkään varpaille tarjoamalla suosiolla tuoli isommille pampuille.

Onhan Suomi-neidolla tukeva alaruumis, minkä varassa seistä, ja pääseehän ulkopiirilläkin vaikuttamaan – katsokaa vaikka!

Silloin kun piiri pieni pyörii ja keskenään arpoo, kuka vetää pisimmän korren, voi valtapeliin vielä päästä mukaan ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi.

Piiri:

Kuka maksaisi muidenkin maiden kansalaisten remontit?

Suomi-neito:

Meillä Suomessa rakennusala onkin saanut kukoistaa jo riittävän pitkään ja asuntokantakin on nykyään pelkkää priimaa, joten me voidaan kyllä osallistua muiden talkoisiin muutamalla miljardilla.

Piiri:

Mikä kansa pärjäisi parhaiten kokonaan ilman venäläistä kaasua?

Suomi-neito:

Suomessa kuulkaa on asiat niin hienosti, että pienipalkkaisimmatkin maksavat jopa 1000 euron sähkölaskuja. Upeasti hoidettu julkinen liikenne varmistaa, ettei kukaan myöskään kärsi kalliista polttoaineesta. Suomalaiset myös pitää lämpiminä pelkkä ajatus siitä, että paha saa palkkansa ja lopulta kaikki saavat tuolinsa, paitsi tietenkin hän-joka-jääköön-nimeämättä.

Ja eihän meillä pohjolassa ensi talvena pitäisi olla edes kylmä, kun ilmastonmuutoskin vaikuttaa olevan Suomessa nopeampaa kuin muualla. Tästä syystä tietysti sitoudumme vieläkin kovempiin tavoitteisiin kuin muut maat, mutta kansalaiset kyllä ymmärtävät ja ylpeinä liimailevat puihin ”hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä” -tarroja.

Piiri:

Mikä maa on niin omavarainen, että voisi huolehtia myös kehittyvien maiden ruoan turvaamisesta?

Suomi-neito:

No kuulkaa, kun meillä tätä viljaa ja perunaa nousee itsestään kuin sieniä sateella. Ei meitä haittaa, vaikka kestävän kehityksen vuoksi joutuisimme ajamaan koko maatalouden alas. Onhan se sotakin voitettu pettuleivän voimin. Meillähän on muuten puolustusvoimatkin maailman parhaimmistoa, joten tänne voi tarvittaessa ohjata yhteisen vihollisen seuraavaksi – me ei kuulkaa nurkissa lymyillä!

Piiri:

Mikä maa pystyisi työllistämään myös kehitysmaista tulevia?

Suomi-neito:

Meillähän riittää hommia vaikka tuhansille filippiiniläisille! Jotta pysymme jatkossakin maailman onnellisimpana kansana, tarvitsemme lisää iloisia maahanmuuttajia, joiden seurassa saa olla hiljaa ihan luvan kanssa. Olen myös kuullut, että suomalaiset hoitajatkin olisivat onnellisempia missä tahansa muualla kuin nykyisessä työssään, joten siinähän saataisiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Piiri:

No mutta hienoa, Suomi-neito! Saat kymmenen pistettä ja papukaijan värisen rintamerkin.

Suomi-neito:

Yhteistä hyväähän tässä ajatellaan; yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta, vai mitä?

Toivottavasti Suomi-neito saa valtiovarainministeriltä ainakin neljä tarraa tästä hyvästä.

(julkaistu Facebookissa 27.5.2022)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *