Ei luokiteltu, Korruptio, Ukraina, Venäjä

LUOTATKO HESARIIN VAI ANNATKO YLEN?

LUOTATKO HESARIIN VAI ANNATKO YLEN?

Muistan 12. huhtikuuta sattuneeni telkkarin ääreen juuri sopivasti, kun tärkeimpänä nostonaan Yle uutisoi Ukrainan äärioikeistoon yhdistetyn Azov-pataljoonan _kertoneen_ käyttäneen tuntematonta, oletettavasti kemiallista, asetta. Jäin suu auki tuijottamaan, että todellako meidän luotetuin mediamme kehtaa käyttää moista sotapropagandaa ”lähteenään”. Väite oli lopulta yhtä vakavasti otettava kuin Amber Heardin ja Johnny Deppin oikeudenkäyntikin.

Eipä mennyt kauaakaan, kun olisin saanut pyydystettyä aikamoisen saaliin apposellaan ammottavaan haaviini nähdessäni Ylen tehneen laajan ”reportaasin” Venäjän harrastamista brutaaleista joukkoraiskauksista. Siinä käytettiin kyseenalaistamatta lähteinä Ukrainan ihmisoikeusvaltuutettua, Ljudmila Denisovaa, sekä hätäapulinjalla vapaaehtoisena toimivaa psykologi Oleksandra Kvitkoa.

Pian mm. Hesari muiden maiden valtamedioiden mukana lähti repostelemaan Denisovan Facebook-postauksen innoittamana venäläisten raiskaavan kaikkea liikkuvaa vauvasta ja vaariin.

Kappas vaan, nyt Yle uutisoi naisen joutuneen Ukrainan parlamentin erottamaksi mm. (näinkin yllättävään 😏) syyhyn vedoten: ”Ljudmila Denisovan sanotaan raportoineen seksuaalisesta väkivallasta varomattomasti ja ilman selviä todisteita”. Samassa rytäkässä _Suomen uskottavin media_ sai (yhtä yllättäen) selville haastateltavanaan toimineen Oleksandra Kvitkon olleen Denisovan tytär.

En epäile, etteivätkö venäläiset kykenisi kohtelemaan barbaarisesti myös siviilejä iästä riippumatta – sodassa kun kaikki lienee mahdollista – mutta se ei kuitenkaan ole tämän kirjoitukseni pointti.

On ollut pöyristyttävää ymmärtää, että tällaisiin lähteisiin pohjaten kansoille tarjoillaan ”uutisia” ympäri maailman täysin kritiikittömästi. Ja usko, kun sanon: tämä ei ole poikkeus, vaan kaava jonka jokainen voi halutessaan löytää.

Eilen piti jo jeesusteipillä pakottaa alaleuka takaisin paikoilleen, kun huomasin aamulla Ylen esittävän Zelenskyin tähdittämää Kansan palvelijaa tribuuttina koko läntisen maailman uudelle sankarille.

Suomen kuvalehden 24.4.2021 julkaisemassa artikkelissa Tuula Koponen kirjoittaa presidentin täyttämättä jääneistä lupauksista sodan (ööö, siis eikös Venäjä aloittanut sodan vasta helmikuussa 2022?) ja korruption (täh?) lopettamiseksi: ”Nyt kaksi vuotta myöhemmin monet ukrainalaiset ovat joutuneet myöntämään, että heidän käsityksensä Zelenskyistä perustuivat pitkälti suosittuun tv-sarjaan Kansan palvelija.”

Oletko edelleen sitä mieltä, että meillä Suomessa ei mielipiteitä ohjata eikä aivojamme pestä median toimesta?

(julkaistu Facebookissa 4.6.2022)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *