Ei luokiteltu, Korruptio, Sanna Marin, Venäjä

SANNA MARIN WTF, eiku siis WEF

SANNA MARIN WTF, eiku siis WEF

Keväällä 2020 katsoin suuren kunnioituksen vallassa, kun naisministerimme säteilevän Marinin johdolla tiedottivat suuntaviivoista kørønan suhteen. ”Kovaan paikkaan joutui nuori poliitikko, ja vieläpä pienen lapsen äiti. Hattua on nostettava sille, miten hienosti hän Suomea johtaa.” Itseni lisäksi jotain vastaavaa kommentoi iästä ja sukupuolesta riippumatta joka ikinen tapaamani aikuinen. Myötätuntoa ja ymmärrystä riitti, koska pandemian kaltaista kriisiä ei kukaan olisi vapaaehtoisesti ottanut hoitaakseen.

Saman vuoden loppupuoliskolla päädyin lukemaan spekulaatioita muurarilooseista, WEF:ista (jonka lanseeraaman The Great Resetin ex-ministeri Kulmuni väitti olleen pelkkä salaliittoteoria) sekä salamyhkäisistä Bilderberg-kokouksista, joissa maailman eliitin väitetään punovan juoniaan koko ihmiskunnan hallitsemiseksi. Pienellä selvittelyllä sain tietää asian todellakin olevan _jokseenkin_ näin, mutta edelleen halusin ajatella, että siellä varmasti pidetään yhteinen hyvä mielessä. Ja eiväthän Suomen päättäjät ainakaan käy korruptoitumassa missään salaseuroissa.

Pelkäänpä, että meidät on höynäytetty uskomaan, etteivät äidinvaistolla varustetut ministerimme koskaan myisi sieluaan, etenkään silloin, kun kyseessä on tulevan sukupolven hyvinvointi. Viimeistään nyt on aika unohtaa empatia päättäjiä kohtaan ja alkaa vaatia ammattitaitoa ja johtajuutta, kun Suomi on luisumassa kohti kaaosta. Ja ei – syy ei vieläkään ole Putin.

Maria Veitolan yökyläiltyä Marinin luona ensimmäinen ajatukseni oli ”APUA”. Apua Sannalle, apua hänen lähipiirilleen ja apua erityisesti meille kansalaisille – sitä tarvitaan.

Hyveposeerauksen MM-kisoissa pääministerikin kehtaa kyllä pukeutua sinivalkoisiin ja tuulettaa suomalaisuutta, vaikka isänmaallisuus ja kansan yhtenäisyys on tuskin koskaan ollut näin surkealla tasolla.

Pienyrittäjyys sekä maatalous on ajettu ahdinkoon, omavaraisuus on enää kaukainen utopia ja nälkäkin uhkaa. Lapsiako tässä ajateltiin?

Turpeenkäyttö piti epämääräisiin ilmastosyihin vedoten kiireellä lopettaa, ja kohta köyhdytään tai palellaan. Kannattiko?

Suomalaisten oikeuksia ja tasa-arvoa poljettiin kørønan varjolla täysin mielivaltaisesti. Oliko sen arvoista?

Pakotteilla ja aselahjoituksilla oli määrä saada Venäjä taipumaan. Onnistuiko?

Jopa Hesarin voimin arvuuteltiin, kuka Kiurun korvaan kuiskii, mutta kaikkien pitäisi olla jo perillä siitä, minkä tahon marionettina Sanna toimii.

Nyt kun on saatu kutsu isojen poikien kerhoon pyöreän pöydän ääreen, voi vaan toivoa, että kaikkien aikojen viilein ja selfie-söpölein pääministerimme ajaa tulevien sukupolvien etua oman sädekehänsä kiillottamisen sijasta.

Toisaalta, silloin kun kansa on kiinnostuneempi Z-kirjaimen välttelystä kuin oman maan ja sen arvojen myymisestä, voi olla aiheellista kysyä: mitä menetettävää meillä enää on?

(julkaistu Facebookissa 2.6.2022)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *