Ei luokiteltu, Minä, Terveys

LAURA JA LAURI NE YHTEEN SOPPII

LAURA JA LAURI NE YHTEEN SOPPII

Miksi jotkut katsovat maailmaa niin mustien lasien läpi?

Edelliseen kirjoitukseeni viitaten:

mutkat suoristamalla voisi sanoa, että kaikki me olemme ”Lauroja” eri oppimisvalmiuksilla, kunnes kohtaamme elämässä riittävän suuren ristiriidan, mikä yksinkertaisesti pakottaa kyseenalaistamaan aiemmin opitun.

Harvapa meistä syntyy kaninkolossa foliohattu päässä aloittaen välittömästi hampaat saatuaan ketogeenisen ruokavalion, kuunnellen iltasatunaan salaliittoteorioita ja pyrkien aiheuttamaan pahennusta.

Useimpien kohdalla menetetty terveys on se asia, mikä saa ihmisen laajentamaan tutkimusaluettaan ylhäältä annetun ulkopuolelle. Kun on tehty kaikki oppikirjan mukaisesti ja silti ollaan kipeitä – ja nyt myös köyhiä, koska vastoin oletettua hyvinvointiyhteiskunnan turvaverkossa on ammottavia aukkoja – ei auta kuin lakata sokean luottamuksen varassa törmäilemästä seiniin.

Joidenkin meistä on ollut pakko avata silmät ja havahtua siihen, että tie onneen kyllä häämöttää, mutta yhtään oikoreittiä ei ole tarjolla, vaan itse on rämmittävä läpi suot ja syvänteet, jos mielii päästä maaliin.

Olen onnellinen jokaisen puolesta, jota elämä ei ole vielä kantapään kautta opettanut kantamaan vastuuta omista asioistaan, mutta vielä onnellisempi olen siitä, että itse olen joutunut sen tekemään.

En sano, että kuvan teksti on aukoton totuus, mutta kaikkien olisi aiheellista opetella peilaamaan maailmaa myös siitä lähtökohdasta, että systeemi palvelee aivan muita kuin meitä. Oman arkikokemuksen lisäksi merkkejä siitä voi löytää käytännössä kaikkialta, jos vaan ottaa silmän käteen ja katsoo.

Nykyaikana kun on turvallista ja sallittua identifioitua vaikka koiraksi, voi jokainen huoletta kokeilla vaihteeksi olla ”Lauri”. Jos tuntuu liian raskaalta kantaa mukanaan sekä palleja että päätä täynnä _omia_ ajatuksia, on kaikilla lupa palata Lauraksi.

Toisen housuissa oltuasi saatat kuitenkin hahmottaa paremmin, että jatkossa sinun etuasi voi palvella kuunnella Laurin perusteltu tilanneanalyysi sen sijaan, että luottaisit saaneesi jo kaiken tarvittavan informaation valtion _ilmaiseksi_ tarjoamasta oppikirjasta.

Maailma pyrkii jatkuvasti tasapainoon, ja niin myös tässä asiassa;

ihmisrotua uhkaa pian sukupuutto, elleivät Laurat ala pian ymmärtämään, ettei uutta ja onnellisempaa sukupolvea synnytetä ilman riittävää määrää Laureja.

Ps. Kommenteissa pari vanhempaa tekstiäni aiheeseen liittyen sekä helposti lähestyttäviä katselusuosituksia heille, joita kiinnostaa tietää, mistä skeptisyys tiettyjä tahoja kohtaan kumpuaa. Muutkin saavat linkittää ehdotuksia, mutta HC-kama voi olla viisainta jättää tuonnemmaksi 😊

(julkaistu Facebookissa 23.5.2022)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *