Arvot, Ihmisyys, Vapaus

ÄLYVAPAA IHMINEN

ÄLYVAPAA IHMINEN

Vuosi sitten, kun yritin kertoa tutuilleni, että kansasta halutaan lähitulevaisuudessa tehdä ihmisantenneja, pidettiin puheitani aivan älyttöminä. Silmät pyörivät päässä kuin hedelmäpeli eikä ivallista elehdintää yritettykään peittää – juuri niin älyvapailta juttuni silloin kuulostivat.

Nyt Nokian toimitusjohtaja julkisesti kertoo, että vuoteen 2030 mennessä älypuhelimet voitaneen pitkälti korvata – noh, kuinka muutenkaan sen tulkitsisi – älyihmisillä. Tämänkin piti olla vain WEF:n ympärille kyhätty älytön salaliittoteoria, mutta niin vaan Lundmark samaisen jengin kevätkokouksessa julisti maailmalle agendan etenevän.

Mtv:n haastattelussa Lundmark kertoi mahdollisuudesta hyödyntää ihmiseen asennettavia siruja, jotka _ilman muuta_ ovat vain _meidän hyödyksemme_ ja täysin _vapaaehtoisia_. Tätä hän muisti muutaman minuutin haastattelussa painottaa moneen kertaan, joten kaikki jotka ovat jo oppineet rivien väleistä lukemaan, tietävät odottaa kyseisen teknologian ehdolliseksi tekemistä.

On täysin oma valintasi, tahdotko käyttää itse ansaitsemasi säästöt vai antaa kovan työn tuloksen haihtua bitteinä ilmaan pankin kieltäytyessä antamasta digirahalle käyttöoikeutta ilman tekoälyn lupaa.

Se on sinusta itsestäsi kiinni, haluatko saada joka hetki ajankohtaisen datan terveydentilastasi ja tulla pisteytetyksi sen pohjalta, mutta hoitoa on turha odottaa ilman päivitettyä digi-ID:tä.

Sinä olet vapaa valitsemaan, millaisia asioita ajattelet hologrammeina katsella, mutta vääränlaiset halut ja mielipiteet kitketään yhteisen hyvän nimissä pois erilaisin digi-sanktioin.

Saat siis aivan itse päättää, osallistutko yhteiskunnan toimintaan ohjelmoituna koodina vai elätkö metsän keskellä ihmisenä vailla nykyajan ”mukavuuksia”.

Jokainen, joka on vähääkään jaksanut perehtyä tulevaisuuden teknologian mahdollisuuksiin, tietää tämän skenaarion olevan ainakin teoreettinen mahdollisuus – ellei jopa todennäköinen.

Minä aion hinnalla millä hyvänsä pysyä aivan yhtä älyttömänä luomuälynä tulevatkin vuosikymmenet. Säteily-yliherkkänä toivon enemmän kuin mitään muuta, että myös läheiseni tekevät kaikkensa löytääkseen sen verran älyä omasta takaa, etteivät suostu sitä keinotekoisesti hankkimaan.

Jos joku ei vielä älynnyt, niin alleviivaan oleellisimman:

tämä muutos ei tapahdu orgaanisesti 6G:n lanseerauksen myötä, vaan ihminen ITSE valitsee, mitä injektioita ja siruja sinne kehoonsa suostuu ottamaan.

He sanovat, että se on vapaaehtoista. He kertovat sen olevan sinun turvaksesi. He sanovat, että se helpottaa elämääsi. He sanovat, että se on tutkitusti vaaratonta. He sanovat, että siinä on tulevaisuus.

Mutta haluaako joku todella jälkipolviemme kasvavan sellaisessa tulevaisuudessa, missä digitaalinen ja fyysinen maailma ovat sulautuneet yhteen? Eivätkö koneet orjuuta meitä jo aivan riittävästi, vieden huomion elämiseltä – tässä ja nyt?

Yksi valoisa – jopa värikäs – puoli tällä kehityksellä toki on: LGBTQQIP2SAA-sateenkaariperhe saa uuden jäsenen! 🌈🎉🤖 Mikä voisikaan olla jalompi tavoite 2030-luvulle, kuin saada maailmaan uusi älyä säteilevä translaji?

(julkaistu Facebookissa 7.6.2022)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *