Ei luokiteltu, Länsimaat, Nato, Tieto

KYLLÄ KANSA TIETÄÄ

KYLLÄ KANSA TIETÄÄ

”Harvassa asiassa on kansa ollut niin yhtenäinen kuin Natøøn liittymisen suhteen.”

Kansalaisten mielipiteen korostaminen päätöksenteossa nostaa esiin yhden oleellisen kysymyksen: mihin katosi luottamus asiantuntijoita ja valittuja edustajia kohtaan?

Läpi kørønan valtaosa _älykkäistä_ ihmisistä jaksoi korostaa, että heillä ei riitä kompetenssi arvioida pandemian torjuntakeinoja, vaan he sallivat ammattilaisten tehdä työnsä ilman tarpeetonta sekaantumista.

Nyt kuitenkin annetaan toistuvasti ymmärtää, että Natø-päätöksellä vastataan kansan huutoon. Jos on lääketiedekin vaikea aihealue perus-Pertille, väittäisin puolustuspoliittisten kannanottojen vaativan sitäkin enemmän kokemusta ja asiantuntijuutta.

Aiemmin Natø-vastaisetkin puolueet ja edustajat ovat kääntyneet kumartamaan länsiliittoa, koska palvelevat demokratiaa ja kansan syvien rivien tahtotilaa.

Ensinnäkin,

en ole nähnyt sen vakuuttavampaa aineistoa kansan Natø-innostuksesta kuin muutaman pienen (n.1000 henkilön) otannan galluptulokset. Sen sijaan yli 70000 ihmisen allekirjoittama kansalaisaloite on mitä ilmeisimmin jätetty pölyttymään arkistojen aarteeksi.

Toiseksi,

mikä ylipäänsä saisi _fiksun_ ihmisen kuvittelemaan, että hänellä riittäisi osaaminen vaikuttaa näin historialliseen päätökseen, kun vapaasti hengittämiseenkin on pitänyt odottaa lupaa?

Kansanedustajat on valittu vastuunkantajiksi niissä asioissa, missä kaikkia tarvittavia yksityiskohtia ei voida jatkuvasti saattaa ison yleisön tietoon.

Ei kukaan halunnut kansalaisten tekevän päätöksiä ja ottavan vastuuta pandemian hoitamisesta, vaan alan parhaisiin ammattilaisiin valittiin luottaa. Miksi ihmeessä nyt olisi eri tilanne?

Jos et vielä havahtunut ristiriitaan, alleviivaan pointtini varmuuden vuoksi. Natø-asiassa on kaksi vaihtoehtoa, joista molemmista olisi syytä huolestua:

joko kansan ”musta tuntuu” -mielipiteen on todella annettu vaikuttaa päätöksentekoon

TAI

meille räikeästi valehdellaan, että toiveemme on kuultu.

(julkaistu Facebookissa 15.5.2022)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *