Arvot, Ihmisyys, Minä, Totuus, Vapaus

KOHTI MITÄ?

Näköjään noin vuoden välein sitä huomaa olevansa jonkinlaisessa risteyksessä.

”Vapun aikaan pohdiskelin tekstissäni TIPPALEIPÄÄ PELLEPUVUSSA, jaksanko taistella tätä selkääntaputtelun ja lukittujen mielipiteiden kulttuuria vastaan.

Aloin kirjoittaa toimiakseni siltana kahden maailman välillä, mutta en voi välttyä tunteelta, että toisella puolella ei ole ketään vastassa. Luulin itsestäni aivan liikoja. Jään miettimään, pukisinko suosiolla klovnin puvun vai kokeilenko vielä leikkiä supersankaria.”

Päätin kokeilla sankarinviittaa, mutta valitettavasti ’VAPAUDEN LIITO’ pysähtyi vastatuuleen Arkadianmäellä. Selvisin siitä kuitenkin ilman kivuliasta mahalaskua tai henkisiä kolhuja.

On selvää, että ihmiset eivät koe tarvetta tulla pelastetuksi tai he luottavat niihin, joita voisi nyt jo perustellusti antisankareiksikin tituleerata. Vastustukselle ei nähdä todellista tarvetta, vaikka epäonnistunut päätöksenteko on aiheuttanut Suomen talouden ja terveydenhuollon syöksykierteen. Ei, vaikka EU:sta ja erityisesti Ranskasta tippuilee aina vain hälyttävämpiä lakeja, jotka todellakin uhkaavat rajoittaa vapauttamme lopullisesti.

En kuitenkaan itse usko saavuttavani mitään korostamalla jatkuvasti ongelmia ja toistelemalla tilanteen toivottomuutta. Se ei tarkoita, ettenkö haluaisi jokaisen valtuutetun pitävän näitä asioita esillä poliittisessa keskustelussa, jotta yhteisymmärrystä sekä halua oppia virheistä alkaisi hiljalleen löytyä.

Minä uskon Tommy Hellstenin ”saat sen mistä luovut” -ajatuksessa olevan paljon viisautta. Ihmiset tarvitsevat oman aikansa, tilansa ja tahtonsa voidakseen omaksua ja oivaltaa itse tarpeen myös muutokselle. Sitä ei toisen kalloon – tai ainakaan selkäytimeen – saa takomallakaan.

Itse toivon pystyväni osoittamaan, että minusta on muuksikin kuin yhden hitin ihmeeksi tai saman levyn pyörittäjäksi. En aio hankkiutua eroon vapauden viitastani, mutta aion levittää siipeni ja katsoa kuinka pitkälle ne kantavat. Siinä vain universumi olkoon rajana.

Siitäpä keksinkin, minkä alter egon itselleni tänä vappuna kehitän! Taidan vaihtelun vuoksi identifioitua sekä mieheksi että leluksi, joten saanko esitellä:

Buzz Lightyear – kohti ääretöntä ja sen yli!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *