Arvot, Ihmisyys, Maria Nordin, Mielipiteet, Olli Posti

NIIN SIIS KUKA SÄ OIKEIN OOT?

NIIN SIIS KUKA SÄ OIKEIN OOT?

Olet saattanut joskus törmätä tekstiini jonkun jakamana tai sattunut Facebook-sivulleni ja miettinyt, kuka olen ja miksi haluan jakaa julkisesti _vääränlaisia_ näkökulmia.

Pieni esittely voi siis olla paikallaan, mutta tehdäänpä sekin nyt sitten vastoin _oikeaksi miellettyä_ tapaa. 

En joogaa, meditoi tai puhu chakroista ja sydänyhteydestä. En kuulu henkisiin piireihin tai lukeudu päihteettömiin luonnonlapsiin. En ole ketoilija, terveysguru enkä luontaishoitojen tai ravintolisien tarjoaja. En sivistä itseäni kirjaviisauksilla enkä ole lukenut loppuun yhtään vaihtoehto-opustakaan. En tunne henkilökohtaisesti ketään julkista toisinajattelijaa enkä kuulu mihinkään heimoon tai faniklubiin. En miellä itseäni rokotevastustajaksi eikä minulla ole historiaa minkäänlaisena aktivistina. En pyri myymään mitään enkä myöskään ole ostettavissa.

Yksikään yllämainituista luonnehdinnoista ei minun silmissäni vähennä ihmisen uskottavuutta ja voisinkin ylpeänä kirjoittaa minkä tahansa niistä nimeni perään, mikäli se pitäisi paikkansa, ellen ylipäänsä pitäisi lokeroita ja titteleitä vuoden turhakkeina.

Kuuntelen ennakkoluulottomasti, mitä eri taustoista tulevilla ihmisillä on sanottavana ja sattuupa sitä itsellänikin olemaan paljon – vähän joka aiheesta. 

Jo vuosia intohimon kohteenani ovat olleet kaikenlaiset ihmissuhdeasiat, mutta erityistä tyydytystä minulle on aina antanut parisuhdetulkin leikkiminen. Kenties joskus jaan oivalluksia myös siitä maailmasta 😊

Sisäilmaongelmien aiheuttamat muutokset terveydentilassani saivat sisäsyntyisen tutkijan ja kyseenalaistajan heräämään muutama vuosi sitten enkä ole sittemmin kyennyt enää maailmaa katsomaan entiseen tapaan. Ajatuksiani raottaa postaukseni KAAPISTA ULOS, mutta luullakseni palaan aiheeseen vielä tulevissa teksteissäni. 

Logiikkaansa kompastunutta virallista koronakerrontaa ja siihen liittyvää raivokasta somekeskustelua seurattuani päätin, että minun äänelleni on tilausta, jopa tarvetta – ymmärrykseen pyrkivää tulkkaajaa kun en sadoista kommentoijista huolimatta meinannut löytää.

Minulle maksetaan siitä, että kuuntelen ja ymmärrän ihmisiä – olkoonkin, että rahan vastineeksi saa keventyneen pään uusilla vivahteilla. Puhun päivät pitkät, mutta kirjoittanut en ole koskaan ennen. 

On ehkä naiivia ajatella, että teksteilläni voisin saada yhteiskunnallisesti jotakin hyvää aikaiseksi, kun elinpiirissänikin tilastot ovat miinuksen puolella, mutta eihän sitä Roomaakaan rakennettu viikossa. 

Aikamme gladiaattoreina omilla areenoillaan kunniakkaasti päivästä toiseen osumaa ottavat mm. Heli Rämäkkö, Antti Launonen, Olli Posti, Maria Nordin sekä @jamivuorenmaa ja @taajuusvaste 💪

Ei taistelijoiden kanssa ennenkään ole tarvinnut jakaa koko arvomaailmaa mennäkseen katsomaan, mitä heillä tällä kertaa on yleisölle tarjota. Onneksi myöskään vastusta ei enää ole pakko tehdä kirjaimellisesti päättömäksi, vaikka sellaiselta nykymeininki voi toisinaan vaikuttaakin.

Jokaisen, jolla on vilpitön kiinnostus tämän yhteiskunnan asioita kohtaan, soisi avaavan silmänsä, korvansa ja erityisesti mielensä sille tosiasialle, että johdonmukaisin kerronta on jo pitkään löytynyt valtamedian ulkopuolelta. 

Aikuisille ihmisille en jaksaisi alleviivata näitä itsestäänselvyyksiä, mutta pakkohan se on: suodattimen käyttö _mitä tahansa_ lähdettä lukiessa on suotavaa. 

Ei sinun tai minunkaan tarvitse allekirjoittaa näiden ihmisten jokaista ajatusta oppiaksemme heiltä jotain tai ymmärtääksemme, että heitä sekä lukuisia muita toisinajattelijoita ei ohjaa raha, valta tai pelko vaan integriteetti – piirre, mistä enää harva maailmassa kykenee pitämään kiinni.

Hiukan ironisesti näitä julkisia vastarannan kiiskejä ei myöskään tunnu piinaavan krooninen sairastelukierre, vaan he suorastaan säteilevät kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Siispä hattu pois päästä ja gladiaattorin kypärä tilalle – on minustakin taistelijaksi oikean asian puolesta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *