Arvot, Ihmisyys, Maria Nordin, Minä, Sensuuri, Vapaus

CANCEL

Sitä nappia on kohdallani painettu kuusi kertaa parin viikon aikana. Seuraajistani kolme lähti julkaistuani ’YHTEISVASTUUTA VAI YHTEISVASTUSTUSTA’ ja loput ’SHERIFFI JA ROISTO’ -kirjoituksen saattelemana. Näille yhteistä oli se, että molemmissa mainitsin erään kiistanalaisen hahmon, joka jääköön nyt nimeämättä – muuten saattaisin menettää lisää lukijoitani.

Näin tämä nyky-yhteiskunta toimii. Muutama mielensäpahoittaja tai turvattomaksi itsensä tunteva ihminen saa toiminnallaan aikaiseksi vaientamiskulttuurin, joka tuhoaa hiljalleen kaikki edellytykset toimivaan demokratiaan.

Laumasieluisten itsesensuuri on jo hyvää vauhtia muuttamassa Suomeakin yhden mielipiteen kulttuuriksi, jossa toisinajatteleva kansa koetaan uhkana. Ei ole kauaakaan, kun oppositio yleisesti nähtiin järjestelmälle arvokkaana asiana, jonka avulla saadaan aikaiseksi harkittuja ja kestäviä päätöksiä. Nyt ne ajat tuntuvat muinaishistorialta.

Yksilötasolla on helppo jättää kaikki vähänkään kontroversiaalit ajatukset julkaisematta ja varmistaa, ettei vaan tule yhdistetyksi _vääriin_ ihmisiin – etenkin, jos toimeentulo on vaarassa. Se on pelkuruutta, mutta sentään ymmärrettävää sellaista.

Tulisiko myös suuryritysten ja julkisten tilojen rajoittaa pääsy tietyiltä ihmisryhmiltä tai yksilöiltä sitä mukaa, kun joku ulkopuolinen niin keksii vaatia? Pitäisikö kokoontuminen kieltää, jos sen järjestäjä on ohikulkijan mielestä epämieluisa – olettaen tietenkin, että toimitaan lakia ja hyviä tapoja noudattaen?

Voiko joku todella vastata mielessään tähän perustellusti ”kyllä”?

Tällaista syrjintää on jälleen tapahtumassa Vapauden liiton kohdalla. Ensin Jyväskylän kansalaistoiminnankeskus Matara pyrki estämään tilojensa käytön perusteettomasti ja nyt Tampereella on viime hetkellä ilman pätevää syytä yritetty peruuttaa jo aiemmin sovittu avoimen tilaisuuden järjestäminen. Myös YEL-keskustelu, johon puolueen puheenjohtaja Ossi Tiihosen oli määrä osallistua, saatiin ”canceloitua” poliittisen vastapuolen onnistuneen leimaamisen johdosta.

Tässä ei kuitenkaan ole kyse vain Vapauden liittoon kohdistuneesta syrjinnästä, vaan koko Suomen lipumisesta huomaamatta kohti hyvin vahingollista yhteiskuntakehitystä. En usko kenenkään alun perin tarkoittaneen syrjimättömyydellä ja yhdenvertaisuudella sitä, että kaikki sateenkaaren värit saavat edustaa – kunhan ei violetti ja keltainen yhdessä.

Jos todella haluat tukea demokratian toteutumista, voit pyrkiä sivuuttamaan ne mustamaalausyritykset, joita Vapauden liitto tulee tulevina kuukausina kohtaamaan. Tutustu itse avoimin mielin puolueohjelmaamme, haasta ehdokkaitamme ja anna Vapauden liitolle reilu mahdollisuus puolustaa meidän _kaikkien_ perustuslaillisia oikeuksia.

Ps. Et kai tosissasi kuvitellut, että minä alistuisin paineen alla? MARIA NORDIN – I LOVE YOU! 😘😘😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *