Ei luokiteltu, Vaalit, Vapaus

10+

Ylen vaalikoneessa pyydettiin kuvailemaan yksittäisillä sanoilla kolmea tärkeintä ominaisuutta kansanedustajalle. Hetkeäkään empimättä vastasin 1. sydän, 2. aivot ja 3. selkäranka. Listani ei kuitenkaan jäänyt siihen. 

1. Minulla on hyvä SYDÄN. En kuitenkaan kanna sitä hihansuussa ottamassa vastaan jokaista ulkopuolista iskua. 

2. Olen aina arvostanut sitä, mihin kaikkeen AIVONI pystyvät. En ole muodollisesti pätevä, mutta se on oma valintani. Olen nuoresta saakka osannut ajatella itse ja uskaltanut luottaa älylliseen kapasiteettiini.

3. SELKÄRANKANI taipuu erilaisissa olosuhteissa, mutta en usko sen katkeavan. On varmaa, että kenenkään edessä minua ei saa kumartamaan niin syvään, että unohtaisin oman arvoni. 

4. Vaikka matelijaksi minusta ei olekaan, niin toimivat TUNTOSARVET olen ajan myötä itselleni kasvattanut. Koen tunnistavan aidot ihmiset ja tarkoitusperät enkä ole enää vuosiin uskotellut olevani mitään muuta kuin olen – edes itselleni. 

5. Olen SUORA – en brutaalin tahditon, mutta arvostan käytännöllistä viestintää, jossa ydin on tärkeämpi kuin kuorrute. Mielestäni yksilön on opittava kohtaamaan tosiasiat sen sijaan, että yhteisöltä vaaditaan turvallista tilaa. 

6. Minulla ei ole vaikeuksia ymmärtää eriäviä näkemyksiä ja aktiivisesti siihen myös pyrin. Mielestäni aito YMMÄRRYS on avain kestävään muutokseen. 

7. Minun OIKEUDENTAJUNI ei kuitenkaan ole riippuvainen siitä, mitä itse asiasta ajattelen. Pyrin yhdenvertaisuuteen, johdonmukaisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen silloinkin, kun lopputulos ei palvele minun tarpeitani. 

8. En ole koskaan pelännyt erottua joukosta näkemysteni kanssa. ITSENÄISYYS tai jopa yksinäisyys on asia, mikä usein yhdistää meitä kriittisiä ajattelijoita. Emme haluakaan laumaa ympärillemme, jos se edellyttää omien arvojen myymistä, teeskentelyä tai massan mukana menemistä. Siksi meillä Vapauden liitossa ei myöskään ole puoluekuria.

9. Minulla on sisäänrakennettuna henkinen ROHKEUS, minkä takia en usko itseni likoon laittamisen kuluttavan minua puhki. Pelko, häpeä, vähättely tai ulkopuolelle jääminen eivät kovin helposti saa minua ohjautumaan pois omalta polultani. 

10. Minun kohdallani korkea-arvoisten ihmisten on myös turha kuvitella käyttävänsä hyväkseen valta-asemaansa – edes puolueen sisällä. Minulla on aina ollut korostunut ITSEKUNNIOITUS enkä edes pienenä kokenut tarpeelliseksi palvoa ketään. 

Olen tullut kokemusasiantuntijaksi jo monessa suhteessa.

Olin seksuaalivähemmistöä jo silloin, kun siitä oli vasta tulossa coolia. Perustin kampaamon ja ostin ensimmäisen oman asunnon 20-vuotiaana. Olen ollut pienituloinen, mutta ymmärtänyt sijoittamisesta. Tiedän, mitä on sairastua sisäilmasta ja luopua materialistisesta maailmankuvasta. Sen myötä minusta on tullut myös aikamoinen foliohattu, mutta minulla on vielä tuoreessa muistissa entinen elämäni ajatusmalleineen. 

Tiedän enemmän kuin hyvin, millaista on sitoutuminen, toisten pyyteetön palveleminen, lapsiarki ja uupuminen. Osaan myös tiedostaa rajani, tunnistaa heikkouteni ja vaatia omani. 

Olen aiemmin kokenut tarpeelliseksi pelätä, varmistella ja ennakoida kaikkea, kunnes ymmärsin, että VAPAUS koittaa päästämällä irti.

Tahdon kuitenkin kantaa VASTUUNI, mutta ennen kaikkea rakentaa sellaista yhteiskuntaa, jossa ihmisiä rohkaistaan olemaan omien elämiensä hallitsijoita. Haluan edustaa kansaa, en pyrkiä kontrolloimaan sitä. 

VIELÄKÖ EMMIT? 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *