Arvot, Minä, Vaalit, Vapaus

KANNATTAAKO?

No ei hemmetissä. Kansalaisaktivismi ja vaihtoehtopolitiikka on ihan kaikkea muuta kuin kannattavaa.

Ei tätä kovin vilpittömästi pysty kenellekään suosittelemaan.

”Hei, tule mukaan toimintaan! Saat käyttää loputtomasti vapaa-aikaasi, luovuuttasi sekä lehmänhermojasi. Vastineeksi voin luvata paikan tikunnokassa, häpeäpaalussa tai ivan kohteena. Paitsi että kukaan ei maksa sinulle työstäsi mitään, saat vieläpä kustantaa kaiken lystin itse. Ala siis sinäkin vaihtoehtovaikuttajaksi – se kannattaa!” 

Kaikki kiitos, mitä itse roolistani ajatusten herättelijänä saan, rajoittuu hyvin pieneen kuplaan. 

Sen ulkopuolisista seuraajista pystyn lähinnä siitä päättelemään jonkun lukeneen tekstini, että huomaan hänen poistaneen minut kavereistaan, ottaneen etäisyyttä tai käyneen tykkäämässä tekemistäni kritisoivista kommenteista. Kiitosta, tukea tai ylistyssanoja on turha odottaa. 

Mutta sitähän se politiikkakin olisi, joten tämä käy hyvästä harjoituksesta. Ottakaamme siis kiitollisuudella vastaan kaikki, mitä päällemme heitetään. 

Nuoressa puolueessa saa kylkiäisenä myös hörhön leiman, epärealistisia toiveita sekä pääsee sijaiskärsimään muidenkin mainehaitoista. Sitten kun kaikki ei aina menekään niin kuin odotetaan, kriittisiksi oppineet kannattajat lyövät hanskat tiskiin ja toteavat ”Samaa paskaa eri paketissa – en äänestä!” 

Nyt seuraa UUTISPOMMI! 

Politiikka ei suojaa idiotismilta, egoismilta tai narsismilta eikä myöskään inhimillisiltä tunteilta, virheiltä ja väsymykseltä. 

Kaikki uudet puolueet kompuroivat, kun luonteita, toiveita ja tavoitteita sovitellaan yhteen. Turhautumisia, huonosti hoidettuja tilanteita tai heikkoa viestintää ei varmasti pysty välttämään mikään organisaatio – etenkään tällainen, joka toimii vapaaehtoisvoimin vailla budjettia. 

Myös Vapauden liitto on kaukana täydellisestä, enkä minä olisi missään skenaariossa kuvitellut, että tahraisin oman nimeni ylipäänsä _missään_ puolueessa, mutta tässä sitä ollaan – paikallisyhdistyksen puheenjohtajana. Ja vain siksi, että katuisin, ellen edes yrittäisi vaikuttaa tulevaisuuden suuntaan. 

Helpomminkin tänä päivänä voisi saada vaikuttajan tittelin syventämällä ajatusten sijaan kaula-aukkoa tai keskittymällä siihen, miltä suu näyttää eikä sieltä tulevaan sisältöön. 

Valitsin kuitenkin vaikuttaa Vapauden liitossa, koska aistin vilpitöntä halua ajaa ensisijaisesti Suomen kansalaisten etua ilman henkilökohtaisia taka-ajatuksia. Jos rehellisiä ollaan, niin eihän uudessa puolueessa kenenkään _kannata_ olla ja sen itsessään pitäisi kertoa, miksi juuri meidän kaltaisia on syytä kannattaa. 

Jos sinä arvostat kansalaisaktivisuutta, rohkeita keskustelun avaajia ja omat kasvonsa peliin laittavia ihmisiä, niin kannata heitä. 

Jos jokin teksti puhuttelee, jaa se myös ystävällesi. Jos koet oppineesi joltakin jotain elämäsi mullistavaa, kerro se hänelle. Jos kaipaat jonkun ravistelemaan kaavoihin kangistunutta ajatteluasi, kannusta häntä jatkamaan. 

Jos haluat, että jatkossakin joku taho uskaltaa haastaa konsensusta paremman tulevaisuuden toivossa, niin kannata toimintaa – vaikka et kaikesta olisikaan samaa mieltä. Kukapa meistä olisi? 

Jos ymmärrät opposition arvon yhteiskunnalle, niin autathan pitämään se hengissä.

Kannattaa siis kannattaa – jotta sinunkaan ei tarvitse myöhemmin katua, ettet antanut vaihtoehdoille mahdollisuutta. 

#VapaaAjattelija

#VaihtoehtoValtapuolueille

#VapaudenLiitto

#ValintaOnSinun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *