Arvot, Mielipiteet, Vaalit

RASISTI – MINÄKIN?

Erinäisillä leimakirveillä huitomisesta on tullut viime vuosina täysin hyväksytty tapa suhtautua kriittisiin ajatuksiin ja tappaa samalla kaikki rakentava keskustelu.

”Meillä on hädin tuskin varaa turvata Suomen kansalaisille perusasiat, joten emme voi jatkuvasti ottaa elättääksemme pakolaisia. Humanitäärisen maahanmuuton ongelmat, kuten lisääntynyt rikollisuus, ovat helposti todennettavissa länsinaapurissa, joten on järkevää rajoittaa maahan pääsyä saman kohtalon välttämiseksi. ”

”Rasisti!”, huutaa suvaitsevaiston edustaja kovaan ääneen ja kieltäytyy alentumasta kuuntelemaan enempää moista vihapuhetta.

”Saisi nuo kaikki venäläiset tussauttaa savuna ilmaan ja rokottamattomat kuolla ilman hoitoa”, toteaa vasemmistolainen arvoliberaali.

Ja samassa suvaitsevaisto on autuaasti unohtanut, että syrjinnän ja rasismin määritelmä pätee myös heidän asettamiensa raamien ulkopuolella. Edes elefantin kokoiset ristiriidat eivät näyttäydy esteinä silloin, kun ratsastetaan suvaitsevaiston valkoisella yksisarvisella.

Olenko rasisti, jos tähän ikään mennessä olen oppinut, että miehet tietyistä kulttuureista ovat syntysuomalaisia päällekäyvempiä ja minun on järkevää ottaa se huomioon käytöksessäni esimerkiksi yöelämässä?

Minä kutsun sitä tilannetajuksi, elämänviisaudeksi ja itsesuojeluvaistoksi – sinä kenties muukalaisvihamielisyydeksi.

Entä jos tiedostan eräiden kulttuurien olevan huonommin yhteensoveltuvia suomalaiseen elämäntapaan enkä näin ollen koe yhteiseloa kummallekaan ihanteelliseksi; tekeekö se minusta kansallismielisen?

Minä kutsun sitä realismiksi – sinä kenties rasismiksi.

Onko se rotusyrjintää, jos toivon, että kaikki populaatiot ja kulttuurit vaalisivat omia viisauksiaan, perinteitään ja geneettisiä ominaisuuksiaan sen sijaan, että maailmasta tehtäisiin yksi suuri sulatusuuni?

Minä kutsun sitä moninaisuuden kunnioittamiseksi – sinä kenties suvaitsemattomuudeksi ja kunnioituksen puutteeksi.

Jos joku haluaa määritellä minut rasistiksi tai vaikkapa homofoobikoksi sekä misogynistiksi, niin sille varmasti löytyy perusteet, kunhan tarpeeksi kriteerejä venyttää.

En kuitenkaan ymmärrä, millä logiikalla rasisti-sana voidaan paisuttaa kattamaan lukematon määrä eri tavoin ajattelevia ihmisiä, mutta ollakseen suvaitsevainen, tulisi solahtaa pieneen merihevosen muotoiseen lokeroon – jossa synnyttävä mies tulee nähdä luonnollisena asiana ja valkoisen miehen sietääkin olla hiljalleen katoava luonnonvara.

Harmillisinta – ja vaarallisinta – kaikessa tässä on se, että hyväksi tarkoitettu ajatus yhdenvertaisuudesta kääntyy tätä menoa vähemmistöjä vastaan, kun todelliset hätäsignaalit hukkuvat jatkuvaan kohinaan.

On erittäin tärkeää puhua asioista niiden oikeilla nimillä, mutta sitä ennen on varmistettava, ettei vaan ole mennyt puurot ja vellit sekaisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *