Arvot, Vaalit, Vapaus

VAPAUDEN VUOSI

Rajoituksia, pakkoja, uhkailua, kiristämistä, lahjontaa, sensuuria, propagandaa, kuolemaa ja pelkoa ei puuttunut viime vuodesta.

Hyvin leimallista vuodelle 2022 oli se, että laskennallisesti ylimääräisten ihmishenkien lisäksi menetettiin myös vapaus – muuallakin kuin Ukrainassa – ja vieläpä ilman todellista uhkaa. 

Toivon syvästi vuoden 2023 palauttavan läntisen demokratian vanhoille hyville urilleen; 

aikaan, jossa valinnanvapaus, sananvapaus sekä oikeudenmukaisuuteen ja totuuteen pyrkiminen ovat tärkeämpiä kuin agendan ajaminen hinnalla millä hyvänsä.

Meillä kaikilla on 365 päivää vuodessa mahdollisuus valita viisaammin, mutta miksemme aloittaisi heti tammikuun 1. päivä? 

Suomi on ajatuksissamme edelleen rakas kotimaamme, hyvinvointivaltio, jota todellisuudessa alkaa olla mahdoton tunnistaa entisekseen nykyisessä sote- ja velkakaaoksessa. 

Aiemmin niin suoraselkäiset, rehelliset ja luotettavat suomalaiset vaikuttavat myös hukanneen ison osan identiteettiään. Ja onko tuo mikään ihme, kun meistä näytetään haluavan tehdä sukupuolettomia maailman kansalaisia, joilta on katkottu tunnesiteet niin omaa kulttuuria kuin perinteisiä arvoja kohtaan. 

Veikkaanpa, että Suomi-neito onkin seuraava termi, josta kollektiivisesti keksitään pahastua ja lopulta sanaparin käyttäminen katsotaan turvallisemmaksi lopettaa kokonaan.

Jos haluamme säilyttää edes osan siitä maasta, jota ylpeydellä kodiksi kutsumme, on isänmaallisuudelle ja suomalaisten arvojen puolustamiselle annettava reilu mahdollisuus. 

Näin ollen pyydän – tai paremminkin haastan – jokaisen tahon henkilökohtaisista arvoistaan huolimatta toteuttamaan länsimaista demokratiaa antamalla kaikille toimijoille tasavertainen mahdollisuus tulla kuulluksi. 

Ollaan reiluja, tasapuolisia, kunnioittavia ja sallitaan rehellinen kilpailu myös eduskuntavaalien alla. 

Vapauden liittoa kohtaan on kohdistunut pitkin syksyä systemaattista kiusantekoa ja mustamaalausta. Tapahtumien järjestämistä eri paikkakunnilla on tietoisesti haluttu vaikeuttaa perumalla tilavarauksia lyhyellä varoitusajalla. 

Vuokranantajamme ovat saaneet osakseen kiristämistä ja uhkailua – vain siitä hyvästä, että he sallivat oikeuden tapahtua, kunnioittavat perustuslakia ja syrjimättä antavat puolueiden kokoontua. 

Epätasa-arvoisesta kohtelusta kielii myös se, että media vaikenee puolueestamme eikä edes paikallista uutiskynnystä ylitä se, että Vapauden liiton kokous on pitänyt turvata poliisipartion toimesta uhkausten vuoksi.

Vapauden liitosta maalataan täysin valheellista mielikuvaa pahamaineisena ääriliikkeenä – vailla perusteluja. 

Minä en voisi olla osana mitään liittoa, jonka tarkoituksena on vahingoittaa, vihata tai väheksyä ihmisiä värin, sukupuolen tai suuntautumisen vuoksi. Näin ollen voin vilpittömästi sanoa, että en koe Vapauden liiton haluavan mitään muuta kuin toimia suomalaisten edunvalvojana – ei kenenkään ihmisoikeuksien riistäjänä. 

Ajamme Suomelle parempaa tulevaisuutta, emme 200km/h moottoritietä väärään suuntaan. Meistä ei ole vaaraa kenellekään, joskin saatamme olla uhka systeemille, joka haluaa kahlita Suomi-neidon raajat entistä tiukemmalle. 

Olitpa sitten kansalainen, poliitikko tai journalisti, voit aina valita olla sitäkin enemmän: 

ole selkärankainen – ja puolusta demokraattisia arvoja puheidesi lisäksi myös teoillasi. 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *