Arvot, Ihmisyys, Sanna Marin, Sensuuri, Vaalit

UUDEN VUODEN LUPAUKSIA

Julkistin oman lupaukseni jo joulukirjeessä, joten ajattelin epäitsekkäästi auttaa nyt muitakin kirjoittamalla käyttövalmiit sapluunat eri tahoille.

Tässä, olkaapa hyvät! 

***

Kansalainen:

Lupaan huutonauraa seuraavan kerran, kun joku terveyden suojelemiseen vedoten kieltää käymästä kuntosalilla, mutta sallii hörppiä olutta paikallisessa – ainoastaan istuen tietenkin. 

Lupaan myös seistä selkä suorassa silloinkin, kun ryhmäpaineen voimin minua yritetään taivutella kuin piippurassia.

***

Valtamedian edustaja: 

Lupaan, etten enää koskaan yllytä tai ota osaa syrjintään, rasismiin tai valheelliseen mustamaalaukseen ja syyllistämiseen. En myöskään alennu harrastamaan sensuuria, sillä läntinen demokratia ei sellaista tarvitse. 

Lupaan niin ikään sivuuttaa omat poliittiset ja ideologiset arvoni enkä totuuskomission tavoin kirjoita rivien välejä täyteen yhtä ainoaa sallittua mielipidettä. 

***

Pääministeri:

Lupaan ottaa tavoitteekseni tehdä enemmän Suomen kansaa hyödyttäviä päätöksiä kuin jaksan vetää leukoja. Aion myös varmistaa, että tanssiliikkeiden, filttereiden ja garderobini sijasta saan kansainvälistä huomiota vaihteeksi poliittisin avuin. 

Lupaan myös valita bilekaverini tarkemmin ja varmistaa, ettei kukaan kuvaa, kun vieras mies seuraavan kerran suutelee kaulaani. 

***

Hallituksen edustaja:

Lupaan tarkistaa sanakirjasta, mitä tarkoittavat termit ’oikeasuhtainen’, ’ennalta viisas’ sekä ’itsenäisyys’, ja pidän niitä ohjenuoranani päätöksenteossa silloinkin, kun peloteltu kansa vaatii painamaan paniikkinappulaa. 

Lupaan myös jatkuvasti muistuttaa itselleni, mitä ne kannattamani arvot olivatkaan, jotta en päädy tukemaan niiden kanssa täysin ristiriidassa olevia lakipykäliä tai toimenpiteitä.

***

Poliitikko:

Lupaan, etten anna lupauksia, kun en niitä kuitenkaan voi pitää. Aion kuitenkin tehdä työni ja edustaa kansaa myös silloin, kun se vaatii näennäisen tittelin lisäksi läsnäoloa myös täysistunnoissa, valiokunnissa ja äänestyksissä. 

Lupaan toimia omatuntoni enkä puoluekurin velvoittamana ja puolustan demokratiaa sekä sallimalla että osallistumalla moniääniseen keskusteluun, jossa toisenlaisia näkemyksiä ei pyritä vaientamaan tai saattamaan naurunalaiseksi. 

***

Terveysviranomainen:

Lupaan, etten koskaan käytä suomalaisia koekaniineina lääkeyhtiöiden, poliittisten toimijoiden tai valtion ulkopuolisten tahojen ohjauksesta huolimatta. 

Lupaan myöntää, jos olen erehtynyt ja aion rehellisyyden sekä läpinäkyvyyden avulla palauttaa luottamuksen niihin terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisiin, jotka sen ansaitsevat. 

***

Foliohattu:

Lupaan omalta osaltani haudata leimakirveet, antaa anteeksi ja vähentää keinotekoista kahtiajakoa. Aion myös keskittyä puhumaan enemmän tulevaisuuden mahdollisuuksista kuin maalata synkkiä pilviä horisonttiin. 

***

Läheinen:

Lupaan jatkossa kuunnella kunnioittaen arvostamani ihmisen eriävätkin näkemykset ja tutustua niihin ennen kuin tietämättä tuomitsen ne vääriksi. 

***

Tuokoon vuosi 2023 mukanaan vaihteeksi positiivisia muutoksia!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *