Ei luokiteltu, Ihmisyys

PYHÄ JYSÄYS – PROPAGANDAHAN PUREE!

”Olemme saaneet viime aikoina lukea vakuutteluja siitä, miten suurta luottamusta poliitikot Suomessa nauttivat sekä kuinka älykkäitä ja rehellisiä miespoliitikkomme ovat.

Tästä eittämättä kielii se, että median avustamana lähes kolmasosa suomalaisista voisi äänestää presidentiksi Mika Aaltolaa, joka repäistään U(m)pi-metsästä.

No, oletetaan näiden uutisointien pohjaavan totuuteen eikä kyynisesti ajatella niiden olevan tragikoomista mielipidevaikuttamista.”

Tällaisia ajatuksia vilisi päässäni heinäkuussa, jolloin kirjoitin aiheesta postauksen https://sannibergele.fi/2022/07/25/oletteko-varmasti-nyt-vakuuttuneita/, jonka ydinsanomasta olen yhä vakuuttuneempi – kuten myös siitä, että poliittinen näytelmä saa aina vaan surkuhupaisampia juonenkäänteitä. 

Keväästä asti olen mielenkiinnolla seurannut Mika Aaltolan brändäystä tulevaksi presidentiksi hänen esittäessä nöyrää, mutta vastentahtoisen sankarillista kansanpalvelijaa. Aivan kuin asetelmassa olisi jotain tuttua 🤔 Ketä lie mahtaakaan muistuttaa. 

Silti Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkonen oli tänään yhtä puulla päähän lyöty Aaltolan gallup-voitosta kuin suomalaisten Nato-kannan historiallisen jyrkästä muutoksesta. Itsehän olisin lyönyt omaisuuteni vetoa molempien puolesta pelkästään valtamedian rivien välejä tulkkaamalla. 

Mika Aaltolaa on yhdessä tulevan ”ensimmäisen naisen” kanssa puffattu pitkin aikakausilehtiä ja iltapuluja. Hänen ympärilleen on rakennettu tietoista henkilökulttia kuolemaa silmiin katsoneesta isimiehestä, joka palvoo perheensä lisäksi myös koiriaan sekä rukoilee joka ilta maailman kauheuksien edessä.

Siihen päälle parit _täysin spontaanit_’Presidentti Aaltola’ -tituleeraukset suosikkinäyttelijöiltä koko kansan rakastamissa tv-formaateissa, kuten Elämäni biisi ja Masked Singer – ja VOILÀ! Pöytä on katettu ”jymy-yllätykselle”. 

Kuvitteleeko joku tutkimuskeskuksen johtajan todella olevan niin puupää, että vilpittömästi shokeeraantuisi näistä ennenkuulumattomista tuloksista?

Minä luulen, että hänen tajuntaansa taisi viimein jysähtää propagandan pyhä voima. 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *