Arvot, Ei luokiteltu, EU, Nato, Tieto, Totuus

KUKA NYT NAURAA?

Iva – tuo vuorovaikutuskeinoista kaikkein alhaisin. 

Naurunalaiseksi saattaminen on tehokas tapa kohdistaa huomio toisaalle sekä mitätöidä aiheellisetkin vastalauseet ja hankalat kysymykset. 

Ai että, miten makeasti naurattikaan ajatus lentäviin lautasiin uskovista ufokerholaisista, jotka istuvat antennit päässään odottamassa viestejä toisesta ulottuvuudesta. 

Nyt kuitenkin jo USA:n virallisissa raporteissa avoimesti kerrotaan tunnistamattomista lentävistä esineistä.

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/palovammoja-sateilysta-hermovaurioita-ja-yksi-ei-toivottu-raskaus-pentagon-julkisti-1574-sivua-salaisia-asiakirjoja-ufojen-ja-ihmisten-kohtaamisista/de6a5328-5bae-4ae6-9aec-d87fe24a9154

https://yle.fi/uutiset/3-11965707

Mikrosirutuksista ja älyteknologian ulottamisesta ihmiskehoihin puhuvat ovat tyypillisesti saaneet hullun paperit, mutta nykyään nämäkin asiat myönnetään jo julkisiksi tavoitteiksi. 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nokian-pekka-lundmarkilla-hurja-visio-6g-verkko-siirtaa-kannykat-historiaan-kayttajan-nakokulmasta-jopa-nykyista-helpompaa/8443428#gs.e91pop

Kuinka paljon onkaan julkisesti naureskeltu Väyrysen EU-änkyröinnille ja ajatukselle markan palauttamisesta. Myös arvostetuille ekonomisteille on soviteltu pellen nenää, kun he ovat maalailleet kauhukuvia euron tulevaisuudesta sekä liittovaltiokehityksestä – jota ei pitänyt tapahtua. 

Eduskunta pui EU-asioita – ”Tässä vaiheessa ei luoda yhteistä puolustusta” – Kotimaa – Ilta-Sanomat

Ajavatko suuret maat EU:ta kohti liittovaltiota? Unionin muutoksessa kannattaa kiinnittää huomio näihin seitsemään asiaan (yle.fi)

EU:n elvytyspaketti on vain alkusoittoa – nyt puhutaan jo euroalueen yhteisestä velasta (iltalehti.fi)

EU:n elvytyspaketti ”askel kohti liittovaltiota” – kansanäänestys (iltalehti.fi)

Nordean pääanalyytikko Ylelle: Euroa ei olisi pitänyt perustaa, eurojäsenyys on ollut Suomelle haitallinen, pankkiunioni on ”mätä omena” – Suomen Uutiset

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

https://yle.fi/uutiset/3-11459596

Mikään ei kuitenkaan ole ollut parempaa kansainvälistä stand upia kuin Trumpin umpisurkeat poliittiset kannanotot ja järjettömät ideat. Trumpin muurista Meksikon rajalle tuli historian suurin vitsi, jota kaikkien sivistyneiden ihmisten sopi yhteisesti pilkata.

Hesari jo vuosi sitten alkoi kuitenkin miettiä, miksi kukaan ei naura enää. Nyt myös Suomi varautuu itärajan aitaamiseen poikkeusrahoituksella. 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008412604.html

Holtitonta rajapolitiikkaa kritisoivat onkin aina ollut turvallisinta kategorisesti niputtaa mistään ymmärtämättömiksi perämetsän ’teuvoiksi’. 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6874c92c-223a-40ef-b451-6cc4fbb6fd6b#Echobox=1664642127

Huvittuneita reaktioita aiheutti myös Trumpin sanat vuonna 2018, kun hän varoitti Saksan olevan Venäjän vanki ja pian täysin energiariippuvainen. Oikeat politiikan selvännäkijät tiesivät, että mitään riskejä ei ole eikä tule. 

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009101690.html

Iltasanomien jutusta käy ilmi, että Nord Streamin suhteen ulkoministeri Alexander Stubb (kok) tyrmäsi keskustelussa esille nousseet turvallisuushuolet.

– Yksiselitteinen vastaus: meille tämä kaasuputki ei ole ulko- ja turvallisuuspoliittinen kysymys, Stubb sanoi. 

Kansanedustaja Heinäluoma sen sijaan yritti mitätöidä kriittiset äänet hölynpölyksi letkautuksellaan: ”…näyttää siltä, että osa kuvittelee, että todellakin sieltä kaasuputkesta lähtee tulemaan suikkahattuisia, punatähtisiä, harmaapukuisia miehiä pyssyt kainalossa.”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009098767.html

En jaksa edes syväsukeltaa aiheeseen ’piikit ja foliohatut’, sillä lisäämäni kuvat ovat aika tyhjentävät ja kuka tahansa voi omin silmin havaita, etteivät nuokaan lausunnot vanhenneet kovinkaan arvokkaasti. 

Nyt Skotlannissa tutkitaan poikkeuksellista vastasyntyneiden kuolleisuutta ja Suomessakin on merkittävää tilastollista todistusaineistoa sekä matalamman syntyvyyden että korkeamman kuolleisuuden suhteen, mutta hörhöiksi haukutaan heitä, jotka kaipaavat selityksiä. 

https://www.stat.fi/uutinen/syntyneita-ennatyksellisen-vahan-alkuvuodesta-2022

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008898382.html

https://www.bbc.com/news/uk-scotland-63097142

Myös Nato-agendassa hyödynnettiin ahkerasti leimaamista ja naurunalaiseksi saattamista niputtamalla valtaosa kritiikistä samaan huuhaa-lokeroon ”koronadenialismin” kanssa.

Uhkakuvat Suomen joutumisesta idän ja lännen pelinappulaksi maalattiin venäjämielisten propagandaksi eikä sodan mahdollisuutta suostuttu näkemään kuin siinä skenaariossa, jossa Natoon EI liitytä.

Suomen hallinto tuntuu unohtaneen kaikki ne järkiperusteet, joiden vuoksi valtaosa vastusti jäsenyyttä niin kauan, kunnes alettiin maalaamaan tulkinnanvaraista mielikuvaa Venäjän halusta valloittaa puoli Eurooppaa. 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yhdysvaltain-yk-suurlahettilas-toi-yleiskokouksessa-esiin-putinin-uhkailut-vallata-suomi-ja-ruotsi/8369248#gs.ea98vc

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008634719.html

https://yle.fi/uutiset/3-12388039

Suomalaisten luottamus Venäjään horjuu, mutta Nato-kannatukseen se ei vaikuta – Eva

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e15c63a2-986d-4c28-8685-adee56489c08

Pääministeri katsoo Suomenkin elävän sotataloudessa, ukrainalaisten taistelevan demokratian (mistä lähtien?) sekä koko Euroopan puolesta – ja voittavan sodan. Puolustusmenoja kasvatetaan kovaa vauhtia ja diplomaattisia siltoja poltetaan vailla huolen häivää, mutta kaikki nykymenosta huolestuneet toivotetaan tervemenneeksi tanssimaan ripaskaa veli-venäläisen kanssa. 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/19d65334-f756-4cc0-9f46-ada4338eded6

Ukrainan kriisiyttäminen suunniteltiin kauan sitten.

Kysynpähän vaan, että kuka sitten nauraa, jos jälleen kerran saamme todeta _niiden sekopäiden_ olleen sittenkin oikeilla jäljillä? 

Ketään ei naurata – siitä olen aika varma.

Kukaan tervejärkinen tuskin nauttii oikeassa olemisesta tilanteessa, jossa ihmiskunnan tulevaisuus on tuhon partaalla – ja vain siksi, että aikuiset ihmiset ylläpitävät kiusaamisen kulttuuria mieluummin kuin yhdistäisivät voimansa. 

Muista nämä esimerkit, kun seuraavan kerran tekee mieli lyödä jotakuta leimakirveellä. Se saattaa lopulta osua omaan nilkkaan. 

Ps. Listaa saa mieluusti täydentää lähteiden kera 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *