Havaintoja parisuhteesta, Mielipiteet, Minä, Pride, Sensuuri, Tasa-arvo, Totuus, Tunteet

SUVAITSEVA SENSUURI

SUVAITSEVA SENSUURI

Siinäpä vasta hieno ilmiö, josta eilen sain yllättäen myös oman osani.

Olen toki havainnut sensurointia tapahtuvan monilla alustoilla, mutta tähän mennessä olen valinnut uskoa, että vaientamisen taustalla vaikuttaa jokin ylilyönti tai ”vaarallinen disinfo”, mikä tekee banneista _jokseenkin_ siedettävät.

Naiivisti ajattelin, että hyvällä tahdolla ja henkilökohtaisuuksiin menemättä on mahdollista saada keskusteluyhteys muodostettua – jos ei millä tahansa palstalla, niin ainakin suvaitsevaisuuden puolesta aktiivisesti liputtavan bloggarin sivuilla. Kuinka väärässä olinkaan.

Sain eston Havaintoja parisuhteesta -sivustolle laittamalla linkin edelliseen tekstiini tämänkaltaisilla saatesanoilla:

”Tulin tänne vailla itsesuojeluvaistoa jakamaan toisenlaisen näkökulman silläkin uhalla, että tulen ristiinnaulituksi. Koitetaanko muistaa, että kaikki ei ole mustaa ja valkoista myöskään sateenkaaren tuolla puolen – eivätkä huonokäytöksiset idiootit edusta kuin itseään” 😊

Olin nähnyt hänen face-seinällään paljon värikästä ja moniäänistä kommentointia, joten odotin innolla pääseväni vaihtamaan ajatuksia jonkun kanssa.

Ilmeeni oli näkemisen arvoinen, kun tajusin ylläpitäjän kokeneen _juuri minut_ cancelin arvoisena. Olen kuitenkin kiitollinen, että hän käytöksellään alleviivasi PRIDE OR PREJUDICE -postaukseni pointin suvaitsevaisuuden ristiriidoista.

Elämme nyt maailmassa, missä ymmärrys muuttuu paheeksi siinä vaiheessa, kun se ulottuu _myös_ tiettyjen ahtaiden raamien ulkopuolelle.

Minä olen halunnut toimia sillanrakentajana sekä järjen äänenä kahtia repeytyneen kansan välillä, sillä uskon vilpittömästi molempien tarkoittavan hyvää kanssaihmisilleen, vaikka monilla sen sanoittamisessa olisikin parantamisen varaa.

En ole koskaan kommentoinut muiden sivuilla asiattomuuksia tai linkittänyt edes vääräksi katsottua informaatiota. Jaan ainoastaan omia pohdintojani inspiroidakseni muita rakentavaan dialogiin.

Kenties tällainen ihminen onkin lopulta suurempi uhka yhteiskunnalle kuin tietyt marginaali-idiootit.

The Guardian uutisoi tutkimuksesta, jossa kävi ilmi, että iso enemmistö opiskelijoista olisi valmis rajoittamaan sananvapautta, jottei kukaan kokisi tulevansa syrjityksi.

Mitä pahaa muka voisi olla yhden pakotetun mielipiteen yhteiskunnassa, kunhan se on sateenkaaren värinen vihreän-ruskealla korostuksella? Eihän sellainen nyt ole uhka kenellekään, eihän?

Pakkosyötetyt ideologiat eivät ole koskaan tuntuneet aiheuttavan kuin traumaa ja tuskaa, mutta tällä kertaa maailmaneheyttämishoito puree ihmisiin kuin punkki kivespussiin.

Frendien tuottaja on vuosikausia jatkuneen kritiikin jälkeen nöyrtynyt lahjoittamaan 4 miljoonaa Afrikan ja afrikkalais-amerikkalaisen tutkimuksen laitokselle pahoitellakseen monimuotoisuuden puutetta roolituksessa.

Enpä yllättyisi, jos seuraavaksi Cynthia Nixon eli Sinkkuelämää-Miranda päätyisi lahjoittamaan heteroa näyttelemällä tienaamansa rahat osoittaakseen katuvansa rooliaan sarjassa, missä valkoisuus häikäisee eikä edes aina-valmiin-Samanthan tarpeita lopulta kyennyt tyydyttämään kuin mies.

Päätellen lauantaina karaokepubissa kuulemastani myös Maija Vilkkumaan soisi sanoittavan uudelleen klassikkokappaleensa Ei. Suvaitsevainen nuoriso versioi laulua näin: ”se sama maailma _lapseni_ vei, mä sanon viimeisen sanani ja se on _gay_.”

Ajattelin kantaa korteni kekoon ja väsätä kansalaisaloitteen, missä vaaditaan epätasa-arvoisen sisarus-sanan kieltäminen. Tilalle aion ehdottaa muotoa lapsus.

Tulisipa kerralla signaloitua myös pahoittelut siitä, että on koskaan erehtynyt osallistumaan sellaiseen aktiin, mikä on mahdollistanut moisten ekoterroristien aiheuttamat massiiviset hiilijalanjäljet planeetallemme.

Saisinkohan 50 000 ääntä kasaan ennätysajassa?

(julkaistu Facebookissa 4.7.2022)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *