Arvot, Ei luokiteltu, Mielipiteet, Totuus, Ukraina

BOIKOTTIIN KAIKKI!

BOIKOTTIIN KAIKKI!

Missä kaikki boikotoijat ja hyvesignaloijat nyt ovat, kun Facebook ja Instagram sallivat avoimen vihapuheen venäläisiä kohtaan ja toisaalta hyväksyvät ÄÄRIOIKEISTOLAISEN Azov-pataljoonan kehumisen?

Tässä kohtaa tullee aikamoinen arvoristiriita monille, kun pitäisi tuomita vihapuhe, rasismi ja äärioikeisto, kuten aina ennenkin – silloin, kun se oli konsensus. Nyt se kuitenkin edellyttäisi oman some-elämän kuihduttamista ja saattaisi jopa leimata putinistiksi. Olen elänyt siinä uskossa, että monille arvopohja on pysyvä eikä tarpeen mukaan muokattavissa.

Tässäkin on äärimmäisen hieno tilaisuus havahtua siihen todellisuuteen, että asioilla ja ihmisillä on aina kaksi puolta.

Itse en todellakaan ole mikään pyhimys, vaan yhteiskunnallisesti pääasiassa laiska ja itsekäs. Toisaalta olen aina lähtökohtaisesti halukkaampi ymmärtämään kuin tuomitsemaan. Esittämistäni näkökulmista huolimatta on lopullisen mielipiteen muodostaminen itselleni usein huomattavasti pidempi prosessi kuin näyttäisi yleisesti olevan.

Minustakin jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä eri ääripäistä ja molemmissa voi piillä totuuden siemen. Mutta edes minä en pysty menemään takuuseen siitä, millainen todellisuudessa olen. Miten voisin luulla tietäväni totuuden mistään muustakaan?

Nykyajan valtava kiire tuomita milloin kenetkin sumentaa mahdollisuuden nähdä eri nyansseja. Kun ihminen on kerran puolensa valinnut, hän pyrkii löytämään sitä tukevia näkemyksiä ja usein identifioituu _tietynlaiseksi_.

Minä pidätän oikeuden muuttaa mieltäni vaikka kuinka monesti. Siitä syystä itselleni kynnys edes puhua mielipiteestä on todella korkea. Otan mielelläni kaikki soraäänet vastaan ilman provosoitumista – nehän parhaimmillaan vahvistavat näkemyksiäni tai kääntävät kaiken päälaelleen. Siihenkin olen valmis.

Se on selvä, että rajoittamalla asialliset keskustelut vain samanmielisille aiheutamme ainoastaan – nyt jo heikoilla olevan – diplomatian väistämättömän tuhon.

(julkaistu Facebookissa 11.3.2022)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *