Minä, Vaalit

VALOKEILASSA

Moni ehkä tietääkin, että en todellakaan ole luontainen esiintyjä tai vähääkään innokas linssilude.

Ensimmäinen traumani julkisesta esiintymisestä sain puoli metriä lyhyempänä, kun eräässä muotinäytöksessä liikkeet oli suunniteltu Meksikon pikajuna -laulun sanoja mukailemaan. Siinä vaiheessa, kun koreografian mukaan ”matkustajat – miehet, naiset, kaikki – (huom. sanoitukset edellä aikaansa!) torkkuvat” ja minun junani senkun puksutti eteenpäin, muutuin punaisemmaksi kuin krepattuja hiuksiani koristava rusettipanta. Yleisöä nauratti, minua ei.

Koko yläaste kun yleensäkin on yhtä häpeän riemuvoittoa, pystyn kaikista esiintymiskokemuksistani palauttamaan kunnolla mieleeni ainoastaan 8. luokan väittelykilpailun. Joukkueemme voitti 6-0, mutta minua hävetti ottaa palkinto vastaan, sillä koin yhden vastustajajoukkueen jäsenen pärjänneen paljon meitä paremmin. (Olisin tägännyt O:n antaakseni vihdoin kunnian sinne, minne se kuului, mutta mitä ilmeisemmin minuun yhdistetyksi tuleminen Facebookissa on nykyisin hänelle liian häpeällistä. 😁)

Jostain käsittämättömästä syystä minut houkuteltiin pitämään puhe ylioppilasjuhlassa kovasta vastustelustani huolimatta. Se vasta traumaattista olikin. Äitini kysyi juhlia edeltävänä iltana: ”entä jos alatkin itkeä?” Naurahdin paskaisesti koko ajatukselle, mutta mitäpä luulette lopulta käyneen? No, sain ainakin paljon kehuja aidosta ja mieleenpainuvasta esiintymisestäni.

Sittemmin olenkin itkenyt joka kerta yrittäessäni pitää pienintäkään puhetta missään. Pelkkä ajatuskin esimerkiksi kaason rooliin tai muuten vaan mikin varteen joutumisesta kouraisi vatsanpohjasta vielä pari vuotta sitten.

Siihen nähden en voi kuin taputtaa itseäni selkään viime päivien heittäytymisestä oman elämäni Putoukseen. Sisäinen kriitikkoni on kyllä täysin tietoinen kehityskohteista, mutta olen päättänyt olla ruoskimatta itseäni turhaan. En ole menettänyt yöunia tai mainettani – ainoastaan ne perhoset vatsastani.

Toistaiseksi tuo spotti vielä voittaa minut valovoimaisuudessa, mutta itsehän olen vasta syttymässä.

Ps. Iso KIITOS onnistuneesta tapahtumasta sekä harvinaisen edustavista kuvista! @studiovarjo ja @keskisuomenyrittajat #nostetaanrimaa

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *