Koronarokote, Mielipiteet, Terveys, Tieto, Totuus, Vapaus

KÄNÄDÄ

”Mikä asia yhdistää näitä kolmea asiaa: lasten maksatulehdukset, Niinistön sairaalareissu ja radiopomon menehtyminen äkilliseen sairauskohtaukseen?” 

Näin alkoi vappuna julkaisemani teksti YKSISARVISEN VAPPUVISA – SANNIBERGELE.FI joka tuntuu turhankin ajankohtaiselta edelleen. 

***

Mitä yhteistä on yllättäen menehtyneillä 40-vuotiailla, terveysongelmista kärsivillä urheilijoilla sekä jatkuvilla esitysten peruuntumisilla? 

Pysyn Kummeli-vastauksessani. 

Voihan olla, että _sillä_ on kuin onkin jotain tekemistä asian kanssa, mutta auttaako sen naamaan hierominen ketään? 

Luulen tietäväni vastauksen: ei. Ei se auta. 

D1ed sudd3nly -dokumentti tuskin myöskään lisää _suojattujen_ ihmisten intoa uskoa kriitikoita. Mikäs meidän foliohattujen sitä on omahyväisenä katsella, vaikka sen sanoma olisikin totta. Muiden kohdalla se antaa jälleen yhden syyn lisää kaivautua syvemmin omaan turvalliseen poteroonsa. Jos vaihtoehtoinen ”totuus” ennustaa niin lohdutonta näkymää, kuinka moni ottaa asiakseen suhtautua sellaiseen avoimin mielin? 

Siihen uskominen tarkoittaisi, että joku taho on tietoisesti halunnut myrkyttää ihmiskuntaa ja edessämme on entistäkin lohduttomammat ajat.

Vahinko on joka tapauksessa jo tapahtunut, joten on täysin loogista kaikin voimin roikkua siinä oljenkorressa, että toimet todella tehtiin ihmisten suojelemiseksi. 

Linkkaamassani tekstissä alleviivaan mielestäni kriitikoiden oleellisimman pyrkimyksen: 

”Vaikka olisit kiitollinen saamastasi mahdollisuudesta suojautua vakavaa koronaa vastaan, sitäkin vaarallisemman kohtalon välttämiseksi on pakko pystyä katsomaan taaksepäin objektiivisesti ja myöntää pelin henki. ”Vapaaehtoinen” piikki haluttiin saada ihmisille keinolla millä hyvänsä – olipa siitä hyötyä tai ei. Ihmisten hyväntahtoisuutta hyväksikäytettiin poliittisiin tarkoituksiin ja valtamedia valjastettiin räksyttämään suu vaahdossa ylläpitämään pelon ilmapiiriä.”

”…Tällaisen ajanjakson jälkeen joka tahon pitäisi olla julkisesti kyselemässä ja selvittämässä ”miksi?” sekä varmistamassa, ettei vastaavaa tapahdu jatkossa.”

Meidän kaikkien etu on selvittää väärinkäytökset, vaatia vastuunottoa sekä havaita ne demokratiaa uhkaavat yhteiskunnalliset muutokset, jotka tällaisen poikkeusajan varjolla pyritään oikeuttamaan. 

Olisiko siis jo aika lopettaa käyttämästä energiaa tähän ’ollako vai eikö olla’ -debattiin, keskittyä vapaan tulevaisuuden turvaamiseen ja jatkaa elämää?

Minä uskon, että sitä on edessä valtaosalle suomalaisista vielä vuosikymmeniä – _siitä tietystä_ statuksesta riippumatta.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *