Arvot, Ihmisyys, Sanna Marin

NOUSUKAUSI 

NOUSUKAUSI 

Muistatteko Vuoksenmaan elokuvan, jossa Summasen ja Lymin esittämä juppipariskunta ostaa huijarilta kovaan hintaan extreme-matkan ’työttömänä Jakomäessa’ nokittaakseen elitistisen tuttavapiirinsä elämykset?

Iloisia uutisia! 

Tänä talvena valtio tarjonnee saman mahdollisuuden jokaiselle jopa ILMAISEKSI – ainakaan _Suomen_ kassan ei odoteta kilisevän kustannuksellamme. 

Mieti, mikä diili se olisi! 

Aamun saa aloittaa jääkylmällä suihkulla ja pilaantuneella maidolla eikä Teslan lataus riitä kotiristeystä pidemmälle. Lähikauppakin on suljettu sähkön säästämiseksi, mutta naapurin Alkosta sentään voi hakea muutaman annoksen nopeita hiilihydraatteja. Kylmän saunan lauteilla kädenlämpöistä keskikaljaa nauttiessa voi onnellisena huokaista, kun töitä ei tarvitse tehdä tänäänkään. 

Jo valmiiksi työttömiä ja rahattomia ei suinkaan ole unohdettu, vaan he voivat veloituksetta ottaa osaa henkiseen retriittiin ’näin elät pyhällä hengellä ja olet onnellisempi kuin koskaan’. 

Etuoikeutettu suomalainen ei ole koskaan saanut tuntea yhtä syvää kiitollisuutta olemassaolostaan. Laupiaat sannamarinialaiset ovat tarjonneet kansalle pohjakosketuksen takaisin perusarvojen äärelle. 

Olet elossa – siinä on nautintoa kerrakseen. 

Henkisen nousukauden kääntöpuolella piilee myös todellinen vaara. Mitä jos Suomen kansa ei yksinkertaisesti kestä enempää autuutta, vaan halkeaa kahtia onnesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *