Koronapassi, Pakkolaki, Terveys

ROKOTETTU, EI PAKOTETTU

ROKOTETTU, EI PAKOTETTU

Koko yhteiskuntamme on sairastunut.

Ja ei, nyt en puhu koronasta, vaikka tartunnatkin vaikuttavat räjähtäneen käsiin monissa maissa lähes täydellisestä rokotekattavuudesta huolimatta.

Ihmiset on saatu näennäisesti terveyden nimissä käyttäytymään vastoin sitä arvomaailmaa ja moraalista koodia, joka yhdisti meitä kaikkia vielä koronan iskiessä keväällä 2020.

Silloin koko Suomi osallistui talkoisiin, jotta mikään ihmisryhmä ei joudu terveydellisen syrjinnän kohteeksi. Niihin aikoihin myös puheet vapaaehtoisuudesta ja suosituksista tuntuivat noudattavan demokraattisen sivistysvaltion käsikirjaa. Ihmiset toivoivat kanssaeläjilleen silkkaa terveyttä ja tunsivat empatiaa niitä kohtaan, joita rajoitukset eniten kosketti.

Sittemmin kehiin on astunut kansan kahtiajako, vihapuhe sekä tarkoituksellinen propaganda, minkä on jopa ääneen myöntänyt HUSin Lasse Lehtonen. On myös asiantuntijavoimin ylpeilty A-Studiossa, että koronapassi toimii – saadaanhan sillä hankaloitettua rokottamattomien elämää piikkikattavuuden lisäämiseksi.

Sen sijaan mm. Norjasta ja Espanjasta kantautuu uutisia koronapassisääntöjen puitteissa järjestetyistä tapahtumista, mistä on lähtenyt useiden kymmenien ihmisten tartuntaketjuja.

Uutta varianttia pukkaa tasaisin väliajoin eikä nykyisten rokotteiden tehosta edes omicronia vastaan ole varmuutta. Lisää muunnoksia tulee, se on varma, ja uskaltaisin jo julkisesti ennustaa, ettei ne piikitkään kolmeen ole jäämässä.

Koronapassin vaatiminen työpaikoille voi tuntua toisten terveyden turvaamiselta, mutta onko se todella? Mieti rehellisesti hetki elinpiiriäsi ja vannon, että löydät nopeasti useammankin epäkohdan, minkä vuoksi logiikka ihmisten suojelun ja koronapassin välillä ontuu. Itse kuulen jatkuvasti rokotetuista, ketkä ovat tartuttaneet toisiaan lähipiirissä tai oireisista tuplapiikitetyistä, jotka saavat pienestä nuhasta huolimatta viipottaa menemään.

Nyt epäloogisuuksien jatkumona tarjoillaan pakkorokotuksia sote-alalle ja vastaavia lakipykäliä voitaneen jatkossa sorvata myös muille aloille. Koska eihän siinä nyt ole mitään järkeä, että et voi mennä ravintolaan ilman koronapassia mutta koko henkilökunta saattaa olla rokottamaton. Ja onhan sekin hullua, että koronapassia vaativassa yleisötapahtumassa voi olla satoja lapsia vaarantamassa piikitetyt aikuiset. Pitäähän sekin porsaanreikä lopulta tilkitä ja antaa _vahva suositus_ myös terveiden pienten lasten piikityksille.

Ja viranomaista kunnioittava vanhempi lukuisista ennakkouhkailuista huolimatta ei hevillä uskalla tehdä vastoin suosituksia, joten niin vaan lopulta on saatu kaikki vauvasta vaariin samaan veneeseen seilaamaan kohti happily ever afteria koronan tuolle puolen ❤️ THE END .

Uskooko joku todella, että teemme yhteiskunnalle palveluksen suostumalla koronapassilla kiristämiseen? Jokainen ”rokotettu”-statuksen ylpeänä postannut tuskin yhtä onnellisena laittaa julkaisuunsa jatkossa #pakotettu.

Koronapassin piti olla vaihtoehto rajoitusten välttämiseksi epidemiatilanteen niin vaatiessa. Nyt se halutaan ottaa käyttöön myös työpaikoille huolimatta koronatilanteesta. Mikäs siinä, jos kaksi piikkiä on hihassa ja kolmannenkin saa hakea pian. Mutta entä jos neljännen kohdalla huomaakin olevansa pakotettu jatkamaan ihmisneulatyynynä toimimista vain toimeentulon turvatakseen, koska laki niin vaatii?

Älä erehdy kuvittelemaan, että pakkotoimia vastustavat ovat kategorisesti rokotekriittisiä ja huolissaan vain omasta kohtalostaan. He saattavat näyttäytyä järjestäytyneenä vihollisryhmittymänä, koska TE, hyvät ihmiset – ylpeästi piikkistatuksenne valinneet, ette nouse vastustamaan tätä älyttömyyttä. Pelkään, että ennen pitkää huomaatte kaivaneenne oman kuoppanne hiljaa hyväksymällä pakkotoimet, sillä vähemmistön varoittavat huudot häviävät vastatuuleen.

Mitä jos te kääntäisitte veneenne keulan takaisin kohti kotia? Palaisitte puolustamaan sitä paikkaa, jossa ihmiset ovat yhdenvertaisia eikä kaveria jätetä – kotimaata, jonka eteen kansa on menneisyydessäkin uhrannut omiaan.

Elämääkin tärkeämpää on vapaus. Se on ymmärretty kautta historian ja niin pitäisi olla tulevaisuudessakin. Vapaus hengittää vapaasti, päättää omasta kehostaan, hankkia elantonsa, ilmaista itseään ja mielipiteitään – näitä ei anneta pois yhden, kahden tai kolmenkaan virustaudin vuoksi, koska ne ovat arvokkainta mitä meillä ihmisillä on.

Pysäytetään tämä hulluus ennen kuin se on myöhäistä. Panostetaan eturintamaan ja tarjotaan heille kunnon aseet käydä tätä sotaa sen sijaan, että pakotetaan vuosikaupalla osaamista ja ammattitaitoa pois sosiaali- ja terveysalalta.

Rakkaat rokotetut – on teidän aika pitää ääntä.

#stopkoronapassi

#ripsote

#rokotettu_ei_pakotettu

Ps. Lopuksi itselleni ylivoimainen aivopähkinä

Täydennä lauseet niin, että pystyt vilpittömästi uskomaan sanomaasi. Itse en tähän yrityksistä huolimatta kyennyt, joten apuja otetaan vastaan.

Koronapassi työpaikoille auttaa yhteiskuntaa, koska…

Lapset kannattaa rokottaa, koska…

(julkaistu Facebookissa 12.10.2021)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *