Koronapassi, Tasa-arvo, Ukraina, Vapaus

HYVÄN MIELEN OSOITUS

HYVÄN MIELEN OSOITUS

Kuten otsikosta ja päivän päätteeksi napatusta selfiestä voi päätellä, sellainen oli mielestäni tämän päivän tapahtuma Kauppatorilla. Aurinko helli ja lahjakkaat puhujat sekä muusikot pistivät parastaan pienehköstä yleisömäärästä huolimatta.

Rehellisyyden nimissä todettakoon, että mietin, olisiko mielenilmauksen järjestäminen tai edes osallistuminen järkevää nykyisessä maailmantilanteessa. En siksi, etteikö asia olisi ajankohtainen ja tärkeä, sillä sitä se on – kenties enemmän kuin koskaan. Pohdin kuitenkin, näkeekö Ukrainan tapahtumiin uppoutunut yhteisö ainoastaan periaatteesta protestoivan vastarintaliikkeen, jonka asian ydintä ei pyritä ymmärtämään sitäkään vähää, mitä ennen sotaa.

Korona kuopattiin samaan hautaan kansainvälisen diplomatian kanssa, vaikka se niittää Suomessa tilastollisesti uhreja enemmän kuin kertaakaan pandemian aikana.

Kenties sodassa kuolleiden nuorten rinnalla ei tunnukaan _niin pahalta_ menettää yli 80-vuotiaita riskiryhmäläisiä taudille, vaikka sitä kaksi vuotta epätoivoisin uhrauksin yritettiin estää. Tai sitten mediassa ei haluta tehdä numeroa siitä, että kaikki ne toimenpiteet, joilla piti suojella heikoimpia, olivatkin lopulta väistämättömän pitkittämistä – ja millä hinnalla!

Mitä siellä toreilla taas meuhkataan, kun eihän koronapassiakaan enää ole? Piikittämättömät hoitajatkin ovat monissa kaupungeissa saaneet tehdä selkä vääränä työvuoroja, kun rokotetut sairastavat koronaa eikä henkilökuntaa muuten riittäisi. Kaikki siis hyvin valtakunnassa, kunhan Putin pysyy kaukana.

Joku voi erehtyä luulemaan, että aktiivinen pandemia-aika on nyt taputeltu, kun rajoitukset poistuivat eikä sairaalakapasiteetin loppuminen enää vaikuta uhkaavan, sillä tilaa riittäisi ukrainalaisillekin.

Tästä huolimatta kulisseissa agenda etenee.

Iso kriisit on aina osattu hyödyntää lakien säätämiseksi ja vapauksien rajoittamiseksi. Ja niin myös tällä kertaa näyttäisi olevan pyrkimyksenä tehdä. STM valmistelee rajoituksista riippumatonta(!) koronapassin laajentamista täyttä häkää ja väläyttelee tosissaan jopa mahdollisuutta viranomaisen velvoittamaan versioon. Kukaan ei voi nenäänsä kasvattamatta väittää koronapassin olleen toimiva keino hallita epidemiaa, mutta logiikkahan ei ole missään vaiheessa kuulunut päättäjien työkalupakkiin.

Kontrollin kiristäminen sekä omista vapauksista luopuminen jalon tarkoituksen edessä – niistä on onnistunut kriisinhallinta tehty.

Ukrainan oloihin verrattuna täällä eletään Herran kukkarossa, joten itsekkäitä ja myötätunnottomia ovat he, jotka kehtaavat nousta vastustamaan oman maamme perusarvoja uhkaavaa politiikkaa.

Meidät empatiakyvyttömät oman edun tavoittelijat (tai rohkeat valinnanvapauteen uskovat) laskettiin sattuneesta syystä tällä kertaa kymmenissä. Saimme osaksemme ivaa ja herjauksia kuin olisimme olleet häpeäkulkueessa.

Päällimmäinen tunne kuitenkin oli ylpeys siitä, että haukuista huolimatta uskaltaa puolustaa omia arvoja näiden huutojen tahtiin marssiessa:

🇫🇮 Vapauden puolesta

🇫🇮 Rauhan puolesta

🇫🇮 Sotelaisten puolesta – ei rokotepakkoa

🇫🇮 Kaikkien puolesta – ei rokotepakkoa

🇫🇮 Ei digipassia

🇫🇮 Ihmisyyden puolesta

🇫🇮 Lasten puolesta

🇫🇮 Tasa-arvon puolesta

🇫🇮 Tulevaisuuden puolesta

🇫🇮 Kaikki marssimme yhdessä

Aika ajattelematonta, vai mitä?

(julkaistu Facebookissa 19.3.2022)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kylläpä yllätti ja ilahdutti tämä viesti. Kiitos Lompo

  2. Kiva kun kirjoitat, kirjoitat vaikeista ja kielletyistäkin aiheista sovinnollisesti ja syyttelemättä. Omaan silmääni vaikuttaa, että ydinsanomasi tässä blogissa koskee sanan-…

  3. KIITOS! Täysin samaa mieltä, että nyt on aika lisätä sitä moniäänisyyttä ja suoraa puhetta enkä epäile yhtään, etteikö Vapauden liitto…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *